Откриват новата учебна година в Икономическия университет

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
07:00 / 21.09.2012
1077
Бивши и настоящи студенти от
Икономически университет:
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Новата учебна година в Икономически университет - Варна ще бъде открита днес от 10 часа в зала Аула с тържествена академична церемония. Гост на официалното събитие ще бъде Кристалина Георгиева, европейски комисар за международно сътрудничество, хуманитарна помощ и реакция при кризи.

Началото на академичната година в първото Висше икономическо училище в България, ще бъде уважено също от евродепутата Андрей Ковачев, от областния управител Данчо Симеонов и от кмета на Варна Кирил Йорданов. Поканени са още Варненски и Великопреславски митрополит Кирил, почетни консули, представители на бизнеса.

Преди официалната церемония комисар Кристалина Георгиева ще има среща с Академичния съвет на Икономически университет - Варна. По-късно, след 10.00 ч. в зала Аула, тя ще изнесе лекция с презентация на тема "Европейската реакция при кризи в свят на бурни промени".

Тази година първокурсниците - бакалаври в Икономически университет - Варна са 2748. Магистрите - новоприетите заедно с продължаващите обучението си през 2012/2013 година са 2500.

Учебната година в Икономически университет - Варна започва с реализиране на няколко проекта, свързани с инвестиции в подобряване на материалната база - обновяване и модернизиране на Спортния комплекс; мащабен ремонт на двете най-големи зали в основната сграда на бул. "Княз Борис I"; организирано бързо хранене във Втори учебен корпус.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Вижте първи кадри на колата-убиец от Варна
След тежкия инцидент във Варна: Пробите за алкохол и наркотици на...
Очевидец: Удареният пешеходец изхвърча и падна в дерето, а върху ...
Тежък инцидент във Варна! Шофьор помете и уби на място пешеходец
Във Варна строителният бранш се срещна с кандидати за депутати на...
Корабът, който блъсна друг плавателен съд край Румъния, пристигна...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).