Откриват плажа във Варна на 24 май, ако времето е добро

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (1)
17:25 / 11.05.2015
1405
Ако времето позволява, на 24 май плажът може да бъде открит. Ще има спасители и медицински екипи. Това каза пред "Черно море" представителят на концесионерите на варненския плаж Андрей Василев.

"Всичко, което се изисква от нас, вече се прави. В момента булдозер подравнява плажната ивица, предстои да вкараме и машина, която да почисти пясъка от отпадъци", допълни Василев. След това ще бъдат подредени чадърите, спасителните вишки и кошчетата.

Цените през този летен сезон се запазват същите като миналата година, обеща представителят на концесионерите. В "Аспарухово" шезлонг и чадър ще са 3 лева, а на градския плаж по 5 лева.

"Продължавам да настоявам, че е хубаво да има плажна полиция. Тя ще съдейства за ограничаване на джебчийските набези", смята Василев. Според него е недопустимо домашни любимци да се разхождат по плажа.

Андрей Василев обяви, че пътят, който бе затворен заради рухналата земна маса край четвърта буна, ще остане така до петък. Той е провел разговори с главния експерт "Свлачища и укрепване на територии" към община Варна Олег Колев. Притеснението на концесионера е свързано с факта, че в петък напливът на варненци и гости на града към алеята е огромен. Според Андрей Василев, след като е забранено на автомобили да минават през мястото, същото трябва да важи и за хората. В опасната зона се разхождат майки с колички, има колоездачи и спортуващи.

Той е провел среща и с регионалния министър Лиляна Павлова. Има уговорка за среща по проблема и с областния управител Стоян Пасев.

Асоциацията на концесионерите ще бъде запозната с всички проблеми на предстоящото Общо събрание през следващия месец. Тогава ще дискутираме и вземем решение, допълни Андрей Василев.


Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Варна:
Важна заповед от кмета на Варна! Който я наруши - може да отнесе ...
Експерт от Варна: Язовир Елешница е в опасност, трябват спешни ме...
Близо 100 деца от цяла България бяха отличени в конкурса "Детско ...
За първи път: Пуснаха автобусни курсове тип "шатъл" във Варна
Община Варна се самосезира по сигнали на граждани за косенето на ...
Руши се район, който туристите много обичат да снимат във Варна


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).