Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Откриват семинар, целящ поддържането на българското самосъзнание
Автор: Екип Varna24.bg 11:46 / 01.04.2011Коментари (0)1593
От 13.00 часа на 4 април в зала "Одесос" на Гранд Хотел Варна ще се открие четвъртият Пролетен семинар на Фондация Българска Памет, който по традиция се провежда ежегодно в морската ни столица. Участниците, 150 ученици от Югозападна България и Западните покрайнини - са финалисти в конкурса за есе Моят път в Европа, съвместна инициатива на фондацията и българските евродепутати от ЕНП (ГЕРБ) Мария Неделчева и д-р Андрей Ковачев.

Официални гости на откриването ще бъдат областният управител на Варна Данчо Симеонов, депутати от 41 НС - Моника Панайотова и Павел Димитров, доц. Пламен Павлов от Великотърновския университет, д-р Милен Врабевски, председател на Фондация Българска Памет и режисьора Борис Панкин. Семинарът се организира за четвърта поредна година и цели поддържане на българското самосъзнание и утвърждаване на евроинтеграционните процеси, чрез пътувания и образователни инициативи за най-младите. Идеята е да се посетят значими за националната памет исторически забележителности като старите столици Плиска, Преслав, Велико Търново, както и да се усети атмосферата на българското съвремие и европейската перспектива. Според организатора д-р Врабевски: това е един от верните подходи да накараме най-младите граждани на родината и близката диаспора да припознаят България като реална и желана възможност за тяхното бъдеще.

От есента на 2007 г. досега през образователните семинари на Фондация Българска Памет са преминали близо 1500 ученици. Значителна част от тях продължат своето образование във висшите български училища по 103 ПМС и 228 ПМС на МС.

В рамките на инициативата - всяка година по 50 ученици от отличените в конкурса за есе на европейска тематика посещават Европейския парламент в Брюксел и Страсбург по покана на българските евродепутати от групата на ЕНП (ГЕРБ): д-р Андрей Ковачев и и Мария Неделчева.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
1-ви юни - Ден на детето
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Лято 2024
Ремонти във Варна
Трагедия с 5-годишно дете разтърси Благоевград
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: