Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Откриват учебната година в Музикалното училище
Автор: Пламена Николова 08:46 / 17.10.2018Коментари (0)1979
Днес възпитаниците на Музикалното училище във Варна ще влязат за първи път в обновените си класни стаи, предаде репортер на Varna24.bg.  

Макар и с месец по-късно, 900 ученици и учители от НУИ "Добри Христов" ще открият новата учебна година. Забавянето на старта на учебната година бе вследствие на продължителният ремонт в учебното заведени. 

На специална пресконференция вчера представители на Министерство на културата, на строителната фирма, извършваща ремонта и директорът на училището обясниха какви са причините за забавянето. Стана ясно, че не е имало кой да осъществи авторския надзор по време на строително-монтажните работи. 

Христо Дипчиков, директор на НУИ "Добри Христов" увери, че възпитаниците на учебното заведение ще наваксат с учебния материал, който ще бъде преструктуриран и няма да бъдат лишени от полагащите им се ваканции. 

Припомняме, че ремонтът на НУИ "Добри Христов" стартира през февруари тази година и старта на новата учебна година беше отлаган няколко пъти поради забавяне на ремонта.  

Реконструкцията и модернизацията на училището, в което учат 740 ученици, е финансиран по Оперативна програма "Региони в растеж" 2014-2020 г. с бенефициент Министерство на културата. Ремонтните дейности са на стойност 3,6 млн. лв., от които 3,1 млн. лв. са от Европейския фонд за регионално развитие и 549 000 лв. национално съфинансиране.

Бе извършено реновиране на фасадата и покрива и на вътрешната част на зданието. Постройката е санирана, а дограмата на основната сграда е  подменена. Изградени са рампа и асансьор за хора в неравностойно положение. 

Извършено е обновяване на концертната зала, библиотеката и читалнята. В  учебните стаи е подменена настилка, както и звукоизолация на кабинетите за индивидуално обучение. Ремонтирани са ателиетата по графика, скулптура и живопис. 

Национално училище по изкуствата "Добри Христов" - Варна е държавно училище под управление на Министерство на културата на Република България.

Училището разполага с 3 концертни зали /100, 80, 60 места/, 28 кабинета за индивидуална и специализирана подготовка, 16 класни стаи, 2 компютърни кабинета, кабинети за специализирана професионална подготовка, богата библиотека, физкултурен салон и игрище, 2 балетни зали.       

В дневна форма се обучават ученици от I до ХІІ клас. В училището се предлага целодневно обучение за всички ученици от I до IV клас. Изучават се 29 специалности в 4 професионални направления: музикално изкуство (всички класически и народни музикални инструменти, класическо, поп и джаз и народно пеене), танцово изкуство (класически танц и български танци), изящни изкуства (живопис, графика и скулптура) и дизайн (рекламна графика).

След завършване на XII клас и успешно полагане на Държавни зрелостни изпити и Държавни изпити за професионална квалификация, учениците получават Диплома за завършено средно образование и Свидетелство за професионална квалификация - III степен.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Лято 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
Газови доставки
България в еврозоната
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре (413) 14%
Добре, но можеше и по-добре (387) 13%
Не се справи (568) 19%
Пълна трагедия (1595) 54%

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: