Отнеха разрешителните на две варненски ферми за черна мида

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
15:03 / 16.10.2017
2071
Басейнова дирекция "Черноморски район" отне две разрешителни за ползване на повърхностен воден обект в Черно море, южно от село Кранево, с площ от по 250 декара, в района на нос Екрене.

Две варненски фирми са имали намерения да градят ферми за култивирана черна мида, но не са го сторили в срок. И двете дружества са се сдобили с разрешителния документ през 2009 година, със срок на действие 10 години. Крайният срок за изграждане на съоръжението е 2 години от влизането в сила, подчертават от дирекцията.

Проверка е извършена на място това лято. Съвместно с патрулен катер на Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури е установено, че мидена ферма не е изградена в разрешената територия и миденото поле не е маркирано и означено.

Не е извършван собствен мониторинг за качеството на водите, каквито са били условията. Предвид констатациите от проверката - неизграждане на мидена ферма и неупражняване на права, директорът на Басейнова дирекция отнема разрешителните.

Източник: БНР


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Внимание! Голям клон падна и затвори важен булевард във Варна
Ето кога пускат фонтаните във Варна
Кметът на Варна кани партии и коалиции. Вижте защо
Зам.-кмет на Варна разреши затлачен от години казус
Няма да повярвате какво открадна жена от Варненско
Великденско яйце радва варненци в Морската градина


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).