Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Отпускат близо 200 хиляди лева за варненски проекти за чиста околна среда
Автор: Екип Varna24.bg 10:21 / 10.05.2023Коментари (0)599
©
20 варненски проектни предложения на обща стойност 195 000 лв. са одобрени и класирани в Националната кампания "Чиста околна среда 2023“ и конкурса "Обичам природата и аз участвам“. Те са организирани от Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда (ПУДООС), средствата от което допълват финансирането от европейските програми, предназначено за опазване и облагородяване на околната среда, съобщават от Областния информационен център-Варна за Varna24.bg.

Подкрепа в размер до 15 000 лв. ще получат шест проекта на общини и кметства от Област Варна – "Почистване, озеленяване и изграждане на зона за отдих и игри в кв. Акации, гр. Белослав“, "Здрав дух и здраво тяло в чиста околна среда – изграждане на стрийт фитнес площадка в с. Страшимирово, община Белослав“, "Оформяне на зелен кът за отдих в гр. Аксаково“, "Кът за отдих и игри“ на кметство Старо Оряхово, Община Долни Чифлик, "Кът за игра за деца до 3 години пред пункт за детска кухня в с. Тополи, общ. Варна“ и "Озеленяване и създаване на зона за спорт и отдих в с. Садово“ на авренското кметство Садово.

Седем учебни заведения в областта ще получат до 7 500 лева, за да осъществят проектите си – "Зона за отдих и спорт на открито“ на ОУ. "Св. Св. Кирил и Методий“ в село Венелин, Община Долни чифлик, "ЧОВ-ЕКО-СИСТЕМА – еко интерактивна площадка“ на ОУ "Св. Св. Кирил и Методий“ в провадийското село Градинарово, "Зона за отдих и спорт на открито“ на ОУ "Васил Левски“ на село Михалич, Община Вълчи дол, "Внедряване на система за повишаване на информираността за вътрешната среда в детската градина и иновативни и зелени технологии за по – добро здраве на децата и ангажираност с околната среда на СУ "Никола Йонков Вапцаров“ в гр. Суворово, "Образователен еко – център в ПГСАГ "Васил Левски“ – Варна“, "Зелена класна стая за развитие на уменията и знанията на учениците“ на ОУ "Добри Чинтулов“ в гр. Варна и "Обичам природата - и аз участвам“ на Професионалната гимназия по селско стопанство и туризъм в гр. Бяла.

До 7 500 лв. ще бъдат отпуснати на седем детски градини от областта за проекти в сферата на околната среда. Това са ДГ "Незабравка“ в гр. Девня, ДГ №31 "Крилатко“ в гр. Варна, ДГ "Първи юни“ в гр. Белослав, ДГ "Пролет“ в дългополското село Цонево, ДГ "Здравец“ в гр. Вълчи дол, ДГ "Щастливо Детство“ във ветринското село Белоградец и ДГ №11 "Незабравка“ във Варна.

Конкурсът в рамките на Националната кампания "Чиста околна среда“ е ежегоден. Допустими бенефициенти са общини, кметства, кметски наместничества, училища, детски градини и Центрове за подкрепа на личностното развитие (Обединени детски комплекси). Идеята на кампанията е да изгради обществено отношение по въпросите, свързани с опазването на околната среда и повишаване на екологичната култура. С реализацията на дейностите се цели реновиране и/или създаване на нови паркови пространства, залесяване и засаждане на почистени площи, създаване и възстановяване на зони за отдих, ремонтиране на детски и спортни съоръжения и други.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Лято 2024
Изграждане на Национална детска болница в София
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Природни стихии
Великден 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: