Отварят пункт за ваксиниране в пенсионерски клуб във "Владиславово"

Автор: Пламена Николова
Коментари (0)
17:14 / 17.06.2021
1616
Временен имунизационен пункт за поставяне на ваксини срещу ковид-19 ще бъде отворен в клуба на пенсионера от понеделник - 21.06.2021 г., съобщи кметът на район "Владислав Варненчик" Николай Костадинов.

Клубът се намира под бл. 206, срещу детска градина "Приказка", а предвиденото време за поставяне на ваксините е всеки делничен ден от 9 до 16 ч. Работното време е гъвкаво и може да бъде променяно в зависимост от възможностите на хората, които искат да се ваксинират, заяви Николай Костадинов. 

На брифинг в областна администрация днес директорът на Регионалната здравна инспекция д-р Дочка Михайлова информира, че старта на кампанията се дава от "Владиславово", но тя предстои да обхване и пенсионерските клубове в останалите райони на града, предимно по-отдалечените като "Аспарухово" и "Младост".

Стана ясно, че в пенсионерските клубове ще могат да се имунизират всички желаещи, а не само възрастните хора. 

Д-р Михайлова коментира, че драстично е спаднала заболеваемостта, както и че към този момент във Варна няма повод за притеснение от т.нар. индийски щам на коронавируса.

Продължават и масовите проверки за спазването на наложените мерки в заведения, търговски центрове, детски градини и др., кометира по време на срещата областният управител Марио Смърков.

Той допълни, че предстоят срещи със заетите в сферата на туризма, за да се набележат мерки и стимули за по-масова ваксинация на работещите в бранша. 

Повече вижте във видеото!

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Варна е на трето място в страната по започнато строителство на но...
Защо бул. "Княз Борис I" във Варна е княз и кой е втория?
Варна ще улесни миряните за Великденската нощ
Варна отново на челна позиция по брой разрешителни за строеж на н...
Уникална къща във Варна, построена през 1894 г., е сред най-отлич...
Проект за 14 милиона лева напредва във Варна. Скоро би трябвало д...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).