Отводняват подлези, махат паднали дървета

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (12)
13:23 / 01.10.2013
5197
По данни на варненския филиал на Националния институт по метеорология и хидрология количеството дъжд, паднало в морската столица през изминалото денонощие, е 25 литра на квадратен метър. Въпреки периодичното почистване на канализационните шахти за дъждовни води, обилният дъжд причини наводнения в някои участъци от пътните артерии на града.

През изминалата нощ и в ранните часове на деня наводнени се оказаха кръстовището на булевардите "Цар Освободител" и "Приморски", бул. "Христо Смирненски" в участъка преди ул. "Карамфил" и в ниската част след Военноморската болница, ул. "Тракия", част от ул. "Шейново" и по магистралата за курорта "Златни пясъци" в района на ресторант "Камелия".

Четири екипа на фирмата "Никман - канал сервиз", с която община Варна има сключен договор, са започнали работа по отводняването от 6.30 часа сутринта. До 8.30 беше възстановена нормалната проходимост по бул. "Приморски" и ул. "Христо Смирненски". След това дежурните екипи продължиха работа по наводнените участъци на бул. "Левски", локалното платно на бул. "Владислав Варненчик", кръговото кръстовище пред сградата на БМФ и други. Дейността им продължава и в момента в два от варненските подлези - до Икономическия университет и до спирка "Почивка". Положените усилия гарантират бързото нормализиране на обстановката в града.

През нощта и в ранната утрин екипи на Областно управление "Пожарна безопасност и защита на населението" са премахнали три паднали дървета на улиците "Генерал Паренсов", "Никола Кънев" и "Иван Драсов". Озеленителните фирми, които имат договори с общината, извозват лисната маса.

До този момент няма подадени сигнали за наводнени частни домове и обществени сгради. Очаква се валежите да продължат до края на деня. Прогнозите са тогава да стихне и вятърът.

Varna24.bg ви приканва да изпращате снимки от наводненията във Варна на novini@varna24.bg или на линка за сигнали.


Виж коментарите (12)

Още по темата (14):
08.04.2016 2 г. след наводненията в "Аспарухово" деретата все още не са обезопасени
07.10.2013 Морето изхвърли тонове пластмасови отпадъци след бурите
04.10.2013 Натрошени плажни съоръжения са осеяли брега на Златни пясъци
04.10.2013 Справи ли се новата власт с първия си тест?
03.10.2013 15 сигнала за паднали дървета, клони и ламарини във Варна
02.10.2013 Борят наводненията пред Зеленчуковата борса, изграждат канализационна шахта
Още новини от Новини от Варна:
Тестът за коклюш във Варна е много скъп, хората масово не си го п...
Абсурди заради зелената зона във Варна: Ще може ли мъж да ползва ...
Внимание! Голям клон падна и затвори важен булевард във Варна
Ето кога пускат фонтаните във Варна
Кметът на Варна кани партии и коалиции. Вижте защо
Зам.-кмет на Варна разреши затлачен от години казус


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).