Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
ПП "Републиканци за България" – Варна откри официално предизборната си кампания
Автор: Пламена Николова 16:01 / 09.03.2021Коментари (6)3893
© Varna24.bg
ПП "Републиканци за България“ – Варна представи днес водещите личности в листата си с кандидатите за народни представители и откри официално предизборната си кампания за Варна, предаде репортер на Varna24.bg.

Водач на листата е Веселин Василев, семеен с едно дете. Завършил три магистратури: публична администрация, Богословие и теология в Шуменски университет "Епископ Константин Преславски“ и национална сигурност във Военна академия "Г. С. Раковски“ – гр. София. Два мандата е бил кмет на община Вълчи дол, с най-много реализирани проекти във Варненска област по време на управлението на екипа му. В качеството си на кмет е бил член на Североизточния планов район за развитие, член на Управителния съвет на ВиК-Варна и член на Областната комисия по антикорупция – Варна. Национален консултант на оперативна програма "Административен капацитет“. Занимава се с частен бизнес. Василев е член на изпълнителния съвет на ПП "Републиканци за България".

"Вярваме в силата на числата. Не случайно номерът на нашата бюлетина е 21. В някои религии числото 21 се счита за свещено, 21 век сме, 2021 година. Надяваме се това число да ни донесе късмет. Извън късмета ние сме работили усърдно да подготвим една много добра програма във всички секторни политики и смятам, че сме единствената партия, която се постара тези секторни политики да са достъпни. Очаква се да стартира електронна платформа, която да е достъпна за всички.

Най-важното за нашата партия е това, че тя не е лидерска. Поели сме ангажимент да се издигат по места местни хора, за да има реални народни представители за всяка област. Листата ни за Варна е изцяло от варненци. Ние познаваме отлично всички проблеми на града и областта", каза днес Василев.  

№ 2 в листата е адвокат Диан Иванов, семеен с две деца. Завършил Първа езикова гимназия – гр.Варна, както и Юридическия факултет на Софийски университет "Св. Климент Охридски“. От 2004 г. е адвокат във Варненска адвокатска колегия. Управлява адвокатско дружество във Варна и София. Член на най-голямата адвокатска асоциация в света – IBA. Уастник в множество международни правни конференции. Адвокат Иванов е председател на контролния съвет на ПП "Републиканци за България".

По време на срещата той запозна присъстващите с акцентите в сектор правосъдие и належащите промени, заложени в програмата на партията, касаещи съдебната система.  

"Предлагаме промени в Конституцията на България, които могат да бъдат гласувани от Народното събрание. Предвиждаме промени при избора на главен прокурор. Искаме да отпадне предварителното специализирано наказателно правосъдие и да бъде възстановена институционалността в гражданския процес. Настояваме за създаване на реално функциониращ имотен регистър", заяви днес адвокат Иванов.  

№ 3 в листата е Панайот Кискинов, семеен с две деца. Завършил Юридическия факултет на Висшата академия на МВР - ВИПОНД ,със специалност национална сигурност. Експерт в сферата на маркетинга и търговията с редица професионални сертификати. Работи в международна компания като търговски директор. Консултант на български и чуждестранни компании свързани със създаването и развитието на търговски структури и пазари.

"Мотивиран съм да работя здраво за решаване на най-наболелите проблеми на хората и да допринеса тези проблеми да бъдат решени. В програмата ни е залегнала идеята да бъде създадено Министерство на българите в чужбина. 2 млн. са българите зад граница и сънародниците ни споделиха в поредица от видео срещи техните проблеми и желания. 

Ще настояваме да бъде създаден един многомандатен избирателен район за българите в чужбина. Основната ни задача е да върнем децата ни в България", сподели днес Панайот Кискинов. 

№ 4 в листата е Младен Македонски, семеен с две деца. Завършил Икономически университет – гр.Варна, магистър по публични финанси. С дългогодишен стаж в държавната администрация, работил в НАП – гр. Варна. Бивш национален състезател по водна топка. Капитан на Клуб по водна топка "Черно море 1948г“. Член на Управителния съвет на БФВТ.

Днес Македонски обясни, че е изготвена програма касаеща финансите и работата с еврофондовете. 

"Ще настояваме за запазване на плоския данък в приходите и печалбата, за разширяване на обхвата в патентните данъци, за това да бъде подпомаган малкия и среден бизнес. Ще насочим усилията си в това да бъде налагана България и в частност Варна като целогодишна туристическа дестинация, да бъде изграден единен туристически регистър", каза по време на срещата Младен Македонски. 

№ 5 в листата е Камен Колев, семеен с две деца. Завършил Икономически университет – гр.Варна със специалност "Икономикаи управление на строителството“. Последните 25 г. е заемал мениджърски позиции в банкова сфера.

"Ще настояваме з аполитика н строга финансова дисциплина. Смятаме, че страната ни трябва да премине от лев към евро внимателно и прецизно. Трябва да бъде редуцирана публичната администрация и да бъде променено заплащането на хората, които останат да работят в нея. Нужна е по-добра и прозрачна достъпност до евросредствата", смята Колев.  

Под № 6 в листата е инж. Анна Лисичкова, семейна с едно дете. Завършила Югозападен университет "Неофит Рилски“ – Благоевград със специалност инженерна екология. Дълги години работила в Регионалната инспекци по околна среда и води – гр. Варна, като главен експерт Национална екологична мрежа Натура 2000. Работила като административен директор в голяма международна фирма. От две години е независим експерт в областта на екологията.Анна Лисичкова е член на контролния съвет на ПП "Републиканци за България". 

"Ще работим за увеличаване на часовете по екология в училище. В програмата ни е залегнала идеята да бъдат отпускани средства в размер на 10 000 лв. за закупуването на електромобили. Предвиждаме създаването на електронна платформа,в която всеки да може да следи за замърсяването на въздуха в неговата област и град", сподели Ана Лисичкова.  

№ 7 в листата е Росица Стоева, семейна с две деца. Завършила Икономически университет – Варна, специалност организация на производството и управление на промишлеността и Немска филология в Шуменски университет "Епископ Константин Преславски“. С професионален опит като учител и заместник директор на Първа езикова гимназия – гр.Варна.

Под № 8 е Христо Калчев, семеен с две деца. Завършил висше икономическо образование, специалност "Финанси и банково дело“ в Икономически университет – гр.Варна. От 2000 г. управлява частна фирма и е представител за България на няколко водещи европейски фирми в областта на мебелното производство и търговия.

"Ще работим усилено за развитие на туризма, Варна изостава в това отношение спрямо Югоизточна България. Нужни са по-добри транспортни връзки с вътрешността на страната и столицата", каза днес Христо Калчев.  

Под №  9 в листата е Жасмина Атанасова, семейна с две деца. Завършила Икономически университет – гр.Варна със специалност "Икономика“. Работи в частния сектор в сферата на земеделието.

В края на срещата стана ясно още, че от ПП "Републиканци за България" предвиждат създаването на Министерство на информационните технологии и електронното управление, към което да работи Изпълнителна агенция по "Киберсигурност".

Повече вижте във видеото!






Още по темата: общо новини по темата: 3350
11.10.2022 »
14.07.2022 »
06.07.2022 »
25.05.2022 »
23.05.2022 »
05.05.2022 »
предишна страница [ 1/559 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 10.03.2021 г.
-1
 
 
Успех. Супер сте, Републиканци!
Aнонимен
на 10.03.2021 г.
Aнонимен
на 10.03.2021 г.
-1
 
 
Успех Републиканци!
Aнонимен
на 10.03.2021 г.
-1
 
 
Браво на Републиканци! Много добра програма и организация имат!
Aнонимен
на 10.03.2021 г.
-1
 
 
Хайде, Варна! Успех на изборите!
Aнонимен
на 10.03.2021 г.
-1
 
 
Успех желая на най-европейската партия в Отечеството - Републиканци!
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Детски градини и ясли във Варна
Газови доставки
Стрелба от автомобил край Пловдив
49-ото Народно събрание
Санирането на сградите
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: