Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Павлин Косев: Няма финансов колапс за градските хотели във Варна след фалита на "Томас Кук"
Автор: Пламена Николова 10:29 / 30.09.2019Коментари (0)2973
© Varna24.bg
Няма да има финансов колапс за градските хотели във Варна след фалита на британския туроператор "Томас Кук", но със сигурност драмата ще засегне доста от ваканционните хотели на Златни пясъци. Това коментира за Varna24.bg Павлин Косев, председател на Асоциацията на ресторантьорите и хотелиерите в града.

"Ситуацията със сигурност е много неприятна и ще даде отражение върху туризма във Варна, но "Томас Кук" работи предимно с ваканционните хотели, така че няма да има драстичен колапс за градските хотели във Варна. Ще има трус и  преструктуриране на пазарния дял, защото този тур оператор е един от най-старите на европейския туристически пазар, включително и в България. Със сигурност ще има сътресения в хотели на Златни пясъци, ще има потърпевши хотелиери. За фалити обаче не можем да говорим. Още в началото на сезона се усети едно напрежение при "Астрал холидейз", които са официален партньор на "Томас Кук" за Варна. Започна забавяне в плащанията, затова се наложи да вземем спешни мерки и започнахме да приемаме резервации само с предварително заплащане на услугите.

Като цяло обаче можем да се похвалим с един доста успешен сезон за градските хотели във Варна. При градския туризъм сезонът е по-силен, защото работим целогодишно и посрещаме туристи на четири сезона. Това е и целта ни, да затвърдим Варна като туристическа дестинация на четири сезона. Изпратихме два автобуса с гърци от нашия хотел, французи много продължават да идват, които по периферията на сезона предпочитат Варна. Лятото не си е отишло напълно още. Но е по-спокойно вече, няма такъв голям наплив от туристи, а Варна е все така красива. 

Морската столица има много неща, които може да предложи на туристите целогодишно, като зависи вече от самата концепция на туроператорите. Има туристи, на които предлагат винен тур, на други религиозен туризъм. Имаме огромно културно богатство. Имаме СПА и други екстри, атмосфера. Много изкушения има Варна целогодишно. Тази година имаме много сериозен ръст на китайския пазар. Поляци имаше много, румънци традиционно посещават града ни. 

Обичам да казвам, че не е важно как си посрещаме, а как ги изпращаме. Надявам се, че изпратихме доста доволни туристи и продължаваме да изпращаме такива. Надявам се също така следващият сезон да бъде добър. 

Питате ме дали браншът е доволен? Сезонът беше доста предизвикателен. Със сигурност думата "лесен" не бих я използвал. Всеки сезон ни дава различни предизвикателства, които се стараем да преодоляваме. Но не можем да говорим за лош сезон. Започна трудно. Първо беше дъждовен, закъсня като цяло. Предварителните резервации бяха изключително слаби. Бяхме предпазливи и притеснени от този факт. Активният сезон обаче юли и август беше силен. Смятам, че успяхме да запазим нивата от миналата година. Има хотели с лек ръст спрямо миналото лято. Затова мога да твърдя, че за Варна и региона сезонът е добър. 

Нормално е след края на активния сезон цените да паднат с около 10 до 20%, всичко зависи от категорията на хотела и допълнителните услуги, които предлага. 

Браншът и общината работим за това Варна да има повече привлекателност откъм инфраструктура, хотели и атракции. Южната част към Морска гара се разширява и кметът се бори с всички сили, за да става все по-привлекателно крайбрежието на Варна. И ако досега емблемата беше Катедралния храм, сега се работи за това крайбрежието ни да е този символ.", коментира Павлин Косев.

Повече вижте във видеото!




Още по темата: общо новини по темата: 7
29.09.2019 »
28.09.2019 »
16.09.2019 »
31.08.2019 »
27.08.2019 »
26.08.2019 »
предишна страница [ 1/2 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Природни стихии
Изчезна 12-годишно дете от Перник
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Катастрофи в България
49-ото Народно събрание
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре (418) 14%
Добре, но можеше и по-добре (398) 13%
Не се справи (581) 19%
Пълна трагедия (1619) 54%

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: