Павлин Косев: Представихме достойно Варна на туристически форум в Турция!

Автор: Пламена Николова
Коментари (0)
14:59 / 22.10.2021
1976
Представихме достойно Варна на туристически форум в Турция. Изключително съм впечатлен от програмата и това, което имахме възможност да видим и научим, от организацията и нивото на обслужване в хотелите, които посетихме. Форумът бе организиран по инициатива на фирма "Хестия" и Травел клуб България. Това сподели за Varna24.bg Павлин Косев, председател на Варненската асоциация на ресторантьорите и хотелиерите. 

"Туристическата конференция с председателите на асоциацията на туроператорите и хотелиерите се проведе в Бурса. Собственици на вериги хотели в Турция и други държави, мениджъри на турагенции проявиха голям интерес за насочването на туристи към България. Благодарен съм на Любомир Любенов - търговски съветник към Консула в Бурса за съдействието и организацията на това полезно и за двете страни мероприятие. Смятам, че представихме достойно община Варна, Варненската Асоциация на Ресторантьорите и Хотелиерите, както и всички туристически предимства за бизнес и ваканция в региона! Благодаря на Божидарка Балинова от фирма "Хестия" и Юлиян Бонев, управител на Травъл клуб България за изключителната програма и организация на цялото пътуване.

Изключително съм впечатлен от комплекса в Мудания, това е бивша гара край Мраморно море, която е превърната в хотел и има редица награди.

Програмата ни беше изключително богата и разнообразна. Имахме круиз по Босфора до Азиатския Истанбул и автобусна панорамна обиколка, екскурзия до Принцовите острови и нощна екскурзия "Пеещите фонтани на Истанбул" и WATER GARDEN ISTANBUL. Пресякохме Мраморно море по моста "Осман Гази“. Посетихме пазарите Коза Хан (пазара на коприната), Закрития пазар и Дългия пазар. Екскурзията "Началото на една империя“ включваше посещение на Зелената джамия и Зелената гробница.

Петият владетел на Османската държава – Султан Мехмед I превръща Бурса в цветущ и красив град. Израз на просперитета на града е и комплексът, който той строи – джамия, гробница, медресе, кухня и пазар. Комплексът е включен в списъка на ЮНЕСКО.

Имахме възможност да видим музея "Панорама 1326“ – най-големият панорамен музей в света. Сградата на музея е построена според най-последните изисквания на екологичната архитектура и принципите на енергийна ефективност. Експозицията представя превземането на Бурса от османците в триизмерни картини в кръгов цикъл на 360 градуса. В 16 картини са описани 6- те султани, погребани в Бурса и превръщането на княжеството в световната държава", сподели Павлин Косев.  

За програмата днес на делегатите от много страни е предвидено изкачване на най-високия хълм в Истанбул – Чамлъджа и посещение на българската църква "Св. Стефан“, както и посещение на Египетския пазар, след което  гостите ще отпътуват към своите страни очаровани от програмата и перфектната организация.  


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Защо бул. "Княз Борис I" във Варна е княз и кой е втория?
Варна ще улесни миряните за Великденската нощ
Варна отново на челна позиция по брой разрешителни за строеж на н...
Уникална къща във Варна, построена през 1894 г., е сред най-отлич...
Проект за 14 милиона лева напредва във Варна. Скоро би трябвало д...
Отчетоха проекта за ремонт на филиала на театъра във Варна


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).