Песен по думи на Св. Папа Йоан Павел II в ХІІ-тото издание "Заедно в 21 век“ в "Камчия“

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
17:07 / 18.07.2018
2307
В Атриума на хотел "Лонгоз“ в Санаторно-оздравителния комплекс "Камчия“ се проведе втората вечер от ХІІ-тото издание на международната творческа среща и фестивал "Заедно в 21 век“, която беше посветена на Полша. Препълнената зала се наслади на многогласните изпълнения на полските хорове, сред които и най-многобройният участник в творческата среща - 59-членния "Резонанс“, а също хор "Надежда“ и руският женски танцов ансамбъл "Възраждане“.

Полският хор "Резонанс“ от град Забже, Южна Полша е основан преди повече от 50 години като от почти 30 години негови ръководители са Арлена и Валдемар Агалонтски.  "Резонанс“ изпълни древни и съвременни полски произведения и християнската песен "О, земя полска“, чиито думи са на Св. Папа Йоан Павел II. По завладяващ начин момчетата и момичетата от Забже успя да представят на публиката характерните за различните региони на Полша народни носии и обичаи. Арлена Агалонтски разказа за символиката на всеки един детайл от народните носии.

Вечерта на Полша завърши с общо изпълнението на хоровете, в което се включиха всички певци в творческата среща.

Днес започват и дългоочакваните майсторски класове, водени от световноизвестния грузински диригент Кахабер Онашвили – творчески директор на фестивала и ръководител на мъжкия хор "Мдзлевари“.

В 20:00 ч. на сцената на Атриума в «Камчия», ще се проведе фестивалът за детско творчество  "Звездите на Камчия“, в който участници от девет страни ще имат възможността да покажат своите умения и таланти пред авторитетното жури. Утре от 20:00 ч. в Атриума на ,,Камчия'' ще се проведе вечер на Словакия.

На 21 юли е вторият международен конкурс "Бисер Киров“.

Дългогодишният  проект "Заедно в 21 век“ на Фондация "Устойчиво развитие за България“ и СОК "Камчия“ e магия, която обединява хора от различни възрасти и държави чрез силата на творчеството и изкуството.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес
Варненки "гадаят" през социалните мрежи срещу 230 евро на сеанс
Кметът Коцев почете 109-ата годишнина от Арменския геноцид


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).