Пешеходно предизвикателство с 50-километров поход около Варна

Автор: Стоян Маджиров
Коментари (0)
11:48 / 14.05.2019
4975
Изпитание за волята и издръжливостта предлага 50-километровият поход, организиран от Клуб по пешеходен туризъм "Нови хоризонти" към ТД "Родни балкани". Пешеходното предизвикателство ще се проведе на 19 май. Точно 100 участници бе предварително обявената група. Желаещите да се любуват на прекрасните гледки в околностите на Варна, я запълниха още преди края на предварително обявения срок за записване.

За първото издание организаторите са подбрали интересен и красив маршрут, предлагащ горски пътеки и пътища, морски пейзажи и красиви гледки. Стартът е в 7:00 часа сутринта на паркинга между спирката пред Терапията и бензиностанцията. Водач ще е Красимира Хинева. Походът, който е безплатен за участниците, ще се проведе в района на североизток от гр. Варна по маршрут: Терапията – кв. Виница – с. Кранево – с. Осеново – кв. Виница - Терапията. Финалът ще е на стартовата точка около 20:00 часа.

Клуб "Нови хоризонти" е създаден към Туристическо дружество "Родни балкани“ през 2012 година от Денка Георгиева, Красимира Хинева, Росица Димитрова и Снежанка Николова. Идеята на клуба е с пешеходен туризъм да бъдат открити все повече нови кътчета, от красивата природа на България и в инициативите да се включват все повече варненци. Вече седма година подред те провеждат еднодневни излети, походи, екскурзионни летувания, палаткувания и групово преминаване на международните маршрути Е3 и Е4: "Ком-Емине" и "Петте планини".

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Съдия Славов пред варненски ученици: Образованието дава допълните...
Варненци се наредиха за върбови клонки в най-старата църква в мор...
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).