Петима се озоваха в ареста след нагли кражби през уикенда във Варна и областта

Автор: Пламена Николова
Коментари (0)
12:49 / 16.05.2022
2617
Двама мъже, известни на МВР - на 20 и 56 години, са установени като извършители на кражба, в резултат на предприети бързи действия на полицаите от РУ Аксаково. 

Преди няколко дни в полицията бил подаден сигнал за кражба на: електрически тример за косене на трева; водна помпа; 2 бр. тонколони; радиокасетофон; стари железни предмети,; 2 бр. метални стълби – с общо тегло 160 кг. и  2 бр. гумени маркучи.

Вещите са намерена и приложена към образуваната преписка, а в полицейския арест били задържани двамата за срок до денонощие. 

22 и 39-годишни, известни на органите на реда, извършители на друга кражба пък попаднали в ареста на Първо РУ. Чрез взломяване на входна врата, мъжете, известни на полицията, от с.Каменар и Варна, откраднали 3 бр. телевизора, 4 бр. смесителни батерии, вътрешно тяло на климатик, дървена стълба, 4 бр. пластмасови столове, електромер и захранващ кабел от къща в областния град. Срещу тях е образувано досъдебно производство.

35-годишен техен "колега“ също попаднал в полицейския арест – установено е, че миналата седмица той е издърпал със сила мобилен телефон от собственика му. След оперативно-издирвателни мероприятия на служители от сектор "Криминална полиция“ при Второ РУ и сектор "Престъпления свързани с грабежи“ при ОДМВР-Варна, грабителят е бил установен и задържан. По случая е образувано досъдебно производство и е докладвано на прокуратурата.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Варна даде старт на туристическия сезон с грандиозен концерт
Предупреждение: Язовир "Елешница" няма да може да удържи водата п...
Варненци изпращат седмицата с облачно време
ФКЦ-Варна с нов директор и ново име
Брокери: Хора с добри финансови възможности сменят апартамента си...
Община Варна се включва в националната здравна кампания за борба ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).