Петият рожден ден на Фермерски пазар - Варна събра производители от всички краища на страната

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
13:44 / 29.09.2019
4794
Производители от близки и далечни кътчета на България се събраха в събота край морето за 5-ия рожден ден на Фермерски пазар – Варна. Домакин на празника по традиция бе Varna Mall. Под шатрите на открития паркинг на търговския център почитателите на здравословния начин на живот, освен от продуктите на 40-те производители от Варна и региона, откриха био колбаси от фермата в родопското село Горно поле, органичен шафран, био гъби шийтаке и автентичен български сорт люта чушка, който има всички шансове да се нареди сред най-парливите аналози в света. Той е селектиран в продължение на 6 години от фермерите в местната "Люта ферма“ и вече очаква да получи патента си.

За 5 години Фермерски пазар – Варна, се утвърди като гарант за качествена и чиста храна, отгледана екологично и с много любов от десетки фермери, производители и семействата им. И спечели признанието на варненци и гостите на града, които всяка събота идват "на пазар в мола“, за да се запасят с вкусни и качествени продукти.

Празникът продължи през целия ден – с много забавления, детска работилничка, батут за най-малките, на който могат да се забавляват и днес, и богат избор от вкусни изненади за родителите.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес
Варненки "гадаят" през социалните мрежи срещу 230 евро на сеанс
Кметът Коцев почете 109-ата годишнина от Арменския геноцид
Варненци остават на тъмно, вижте кога
Мръсните води от автомивка във Варна се отичат в морето?
Този кораб във Варна е записан със златни букви в българската ист...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).