Петя Проданова: Високоскоростното автобусно трасе ще подобри транспортните комуникации

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (2)
17:12 / 15.10.2015
2504
Първите видими резултати ще станат факт буквално докрая на тази година - с влизането в експлоатация на високоскоростното автобусно трасе, транспортните комуникации ще бъдат подобрени значително. 

Това заяви по време на среща с граждани в центъра на Варна кандидатът на ПП ГЕРБ за районен кмет на "Приморски" Петя Проданова. На срещата, която бе под мотото "Лице в лице", присъстваха и кандидатите за общински съветници от листата Тодор Балабанов, Людмила Колева, Калин Калевски, Борислав Нанков, Кирил Пенев, Мартин Байчев, Стоян Попов и Жечка Георгиева.

Проданова увери гражданите, че предстои да бъде финализиран първият етап от обновяването на детските площадки, като процесът ще продължи и през новия мандат. "До края на 2015 г. ще бъдат основно ремонтирани и съобразени с изискванията за достъпна среда подлезите по бул."Княз Борис Първи", чиято хидроизолация е вече подменена. Предстои реконструкция на ключовото кръстовище между бул. "Цар Освободител" и "Княз Борис Първи" в посока КК "Златни пясъци", разясни кандидатът за районен кмет на ПП ГЕРБ.

Проданова допълни, че доказателство за модерно мислене и планиране в перспектива в лицето на досегашната общинска управа и кандидата за кмет на Варна Иван Портних, са заложените в Общинския план за развитие до 2020 г. обекти с екологична насоченост. Тя визира изграждането на съоръженията за шумова защита, обследването на енергийната ефективност и прилагането на енергоефективни мерки на сградата на ОУ "Васил Друмев".

Проданова увери хората, че един от ключовите акценти, заложен през следващия управленски мандат, е реализирането на малки проекти, защото: "добрата улична настилка, обновените тротоари, поддържаните зелени площи и работещото осветление са фактори, които подобряват социалната среда и превръщат града, районите и кварталите в привлекателно място за живеене".

Кандидатът за кмет на район "Приморски" отчете, че 18 - ти микрорайон, в който попада площад "Съединение", е претърпял видими промени.Сред тях са реконструираният и основно ремонтиран Дворец на културата и спорта; приключване изграждането на тласкател "Акациите; рехабилитирането на бул."Княз Борис Първи"; ремонтираният бул."VІІІ Приморски полк". "Паралелно с по-големите обекти се работеше и по по - малки, а именно бяха направени текущи ремонти на асфалтови настилки и тротоарни площи пред ОУ "Васил Друмев". Бе осъществена рехабилитация на уличното осветление по ул."РайкоПопович", добави Проданова.
В уверение на това, че всеки осъществен проект е значим, независимо от мащабите му, кандидатът за кмет на район "Приморски" Петя Проданова и кандидатите за общински съветници от листата на ГЕРБ поканиха варненци на среща "Лице в лице" на 17 октомври. Тя ще се състои в центъра на кв."Виница".

Виж коментарите (2)

Още по темата (294):
25.02.2016 Кандидатът на ГЕРБ за кмет на Въглен: Ще работя за изграждането на нова детска градина в селото
25.02.2016 Във варненско село отново ще избират кмет през март
24.01.2016 Цветан Цветанов идва във Варна, ще анализира местните избори
14.12.2015 Сменят градското ръководство на АБВ заради слабите резултати на изборите
28.11.2015 ДАНС установи руска връзка в хакерската атака на ЦИК
26.11.2015 Съдът потвърди избора на Иван Портних за кмет на Варна
Още новини от Новини от Варна:
Внимание! Голям клон падна и затвори важен булевард във Варна
Ето кога пускат фонтаните във Варна
Кметът на Варна кани партии и коалиции. Вижте защо
Зам.-кмет на Варна разреши затлачен от години казус
Няма да повярвате какво открадна жена от Варненско
Великденско яйце радва варненци в Морската градина


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).