Почистиха 51 дерета, канали, водостоци и канавки във Варна и региона

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
12:06 / 14.03.2019
1434
Приключи акцията за почистване на 51 дерета, канали, водостоци и канавки на територията на община Варна, като през периода от 1.10.2018 г. до 28.02.2019 г. е извършено почистване от битови, растителни отпадъци, наноси и паразитна растителност. На територията на район "Одесос“ са обхванати 2 участъка: канавка на ул. "Стоян Заимов“ и дере от ул. "Девня“ до заустването във Варненско езеро. 

В район "Приморски“ 22 участъка са включени в акцията - деретата край Златни пясъци, в СО "Ален мак“ до сп. "Заимов“; дерето, което е успоредно на пътя за с. Каменар; отводнителна канавка край Дървения мост, сп. "Заимов“ и к.к. "Слънчев ден“; Кокарджа дере; Домус дере; Франга дере; Кемер дере; дерето край Телевизионна кула; дере Траката; дере в Приморския парк; отводнителни канавки, прилежащи на детелината на ул. "30-та“ в к.к. "Св. Св. Константин и Елена“; отводнителен канал, успореден на бул. "Васил Левски“; Драгу дере; дере Абатко; отводнителен канал, успореден на бул. "Цар Освободител“; отводнителни канавки, разположени от двете страни на пътя за "Аладжа манастир“; отводнителна канавка, прилежаща на детелината и канавка, успоредна на пътя за ВСУ в СО "Ален мак“; дере от ВСУ до плаж Кабакум; Кайнак дере, Фатрико дере – кв. Виница и Шокъров канал.

На територията на район "Младост“ са почистени 7 участъка: Елпромското дере; отводнителен канал под ул. "Девня“ и ж.п. мост до кръговото с бул. "Република“, дере в ЗПЗ-север от бул. "Ян. Хуняди“ до Елпромско дере; дере в СО "Сълзица“; дере и отводнителен канал по ул. "Георги Пеячевич“, дере в Пчелина и дере в местността Кочмар.

На територията на район "Вл. Варненчик“ са почистени 8 участъка: пътна канавка на бул. "Вл. Варненчик“; Балъм дере - в участъците от бул. "Трети март“ до бул. "Цар Освободител“, от бул. "Цар Освободител“ до бул. "Януш Хуняди; части от дере Налбанка, дере Ментеше.

На територията на район "Аспарухово“ са  почистени са 7 участъка: канавка на ул. "Орел“; канавка на южен пътен възел по ул. "Народни будители“; дере на ул. "Горна студена“, дере м-т Карантина; канавка от кв. Аспарухово до кв. Галата и канавка в м-т Прибой; дере Моряшка и канавка на ул. "Янтра“. В кметство Константиново са почистени 2 участъка на отводнителния канал на ул. "Васил Левски“, в кметство Тополи - 1 участък, в Звездица - 2 участъка.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес
Варненки "гадаят" през социалните мрежи срещу 230 евро на сеанс
Кметът Коцев почете 109-ата годишнина от Арменския геноцид
Варненци остават на тъмно, вижте кога
Мръсните води от автомивка във Варна се отичат в морето?
Този кораб във Варна е записан със златни букви в българската ист...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).