Почит пред Левски

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
12:53 / 19.02.2023
1378
На 19 февруари обществеността на Варна отбеляза 150-та годишнина от гибелта на Апостола с общоградско шествие.

В 10 часа участниците, разделени в три отделни лъча, тръгнаха към бюст-паметника на Васил Левски на Алеята на възрожденската памет в Морската градина. От 11 часа пред паметника се проведе военен ритуал с участието на Представителния духов оркестър на Военноморските сили и почетен караул от ВВМУ ,,Н. Й. Вапцаров“. Строят беше приет от заместник-командира на Военноморските сили флотилен адмирал Георги Пенев.

Венци и цветя бяха поднесени от Областният управител Марио Смърков, кметът на Община Варна Иван Портних, заместник-командирът на Военноморските сили флотилен адмирал Георги Пенев, Общинският съвет, кметовете на райони, представители на държавни, общински и неправителствени структури и организации, военно-патриотични съюзи, учебни заведения и читалища, граждани и гости на града.

В град Бургас, пред бюст-паметника на Васил Левски в Морската градина военнослужещи от Военноморските сили на Република България участваха в провеждане на ритуал по повод отбелязване на 150 години от гибелта на Апостола на свободата.

На възпоменателната церемония присъстваха представители на държавната и местна власт, много граждани и гости на града, както и ученици от Бургаските училища и детски градини.

Строят на почетния караул от състава на Флотилия бойни и спомагателни кораби и Военноморска база-Бургас беше приет от началника на Щаба на Флотилията капитан I ранг Георги Савов.

Представители на бургаското духовенство отслужиха заупокойна молитва в памет на Апостола на свободата.

Ритуалът завърши с отдаване на военни почести и поднасяне на венци и цветя.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Само на 10 км от Варна, туристка коментира: Това е моят любим пла...
Предложение: Паркингът на "Колхозен пазар" да стане градска гради...
Вижте първи кадри на колата-убиец от Варна
След тежкия инцидент във Варна: Пробите за алкохол и наркотици на...
Очевидец: Удареният пешеходец изхвърча и падна в дерето, а върху ...
Тежък инцидент във Варна! Шофьор помете и уби на място пешеходец


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).