Подробности за опита за убийство в "Гетсби"! Кристиян държал за краката охранителя, а Галин размахвал нож

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (1)
15:31 / 05.09.2018
19075
Десетокласникът Кристиян Т. и съучастникът му Галин М.  са предадени на съд с обвинителен акт на Окръжната прокуратура във Варна за опит за убийство на охранителя в заведение "Гетсби“ Армен А., станал на 28 януари тази година. Двамата ще отговарят за извършено в съучастие престъпление по член 116, ал. 1, т. 11, във връзка с член 115, във връзка с член 18, ал. 1 и член 20, ал. 2 от НК.

Случаят в заведението, в което е имало около 400 посетители, стана публично известен във Варна заради агресията и личността на двамата подсъдими. Въпреки непълнолетието си, Кристиян бил чест посетител в "Гетсби“, а съучастникът му Галин не пропускал да създаде проблеми при всяко свое посещение там, като унижавал персонала и по правило създавал конфликти с посетителите, охранителите. Ходел винаги въоръжен и никога не позволявал да бъде проверен на входа на заведението, както и в нощта на извършеното тежко умишлено престъпление. Пострадалият охранител Армен А. оцелял по чудо и само благодарение на компетентната намеса и усилия на лекарите.

Двамата подсъдими се познавали от спортните зали, където тренирали. След скандал с друга компания те били изведени от заведението. Пред него ученикът държал за краката охранителя, а Галин размахвал нож, като нанасял удари с него по краката и тялото на 37-годишния Армен. Извършил повече от 15 замахвания с нож, а един от ударите попаднал в лявата гръдна половина на охранителя, близо до сърцето. Нараняванията са описани подробно от назначената по делото съдебномедицинска експертиза.

След извършеното престъпление съучастниците в опита за убийство се разбягали. Екип на полицията успял да задържи непълнолетния Кристиян, който бил отведен в болницата. Пред полицаите развил защитна версия, че бил свидетел на намушкване с нож. Първоначално бил освободен, а по-късно привлечен като обвиняем за опита за убийство.

Галин М. избягал от местопроизшествието с автомобил. Едва на 29 май тази година той е задържан  във варненско казино. След като не се подчинил на разпорежданията на полицейския екип, след преследване с произвеждане на предупредителни изстрели той е задържан.

Макар и с чисто съдебно минало, срещу 17-годишния Кристиян се водят две досъдебни производства за въоръжен грабеж в хранителен магазин и за кражба в съучастие от същия магазин.  Води се и преписка срещу него за увреждане на автомобил, както и за лека телесна повреда по хулигански подбуди, като при задържането му в него е намерен 1,12 г кокаин.

Галин М. е осъждан два пъти от Специализирания наказателен съд за участие в две организирани престъпни групи. Едната под ръководството на Николай Т. по прякор Чирпанския, а другата – на Радослав К. , както и за други престъпления.

Предстои делото срещу двамата подсъдими да бъде насрочено за разглеждане във Варненския окръжен съд. И Кристиян Т., и Галин М. са с мярка за неотклонение "Задържане под стража“.

Виж коментарите (1)

Още по темата (28):
17.03.2022 По-тежки наказания за подсъдимите по делото "Гетсби" с присъда на Апелативен съд – Варна
24.06.2021 Прокуратурата във Варна иска по-сурови наказания по случая с дискотека
Гетсби
14.06.2021 Присъди за подсъдимите по делото за опит за убийство в дискотека Гетсби
28.05.2020 Отказаха на 19-годишния Кристиян по-лека мярка от "домашен арест"
08.05.2020 Пуснаха у дома Галин, обвинен в опит за убийство на охранител в дискотека "Гетсби"
23.08.2019 Адв. Балачев: Няма доказателства за вината на Кристиан, подава се невярна информация
Още новини от Новини от Варна:
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес
Варненки "гадаят" през социалните мрежи срещу 230 евро на сеанс
Кметът Коцев почете 109-ата годишнина от Арменския геноцид
Варненци остават на тъмно, вижте кога


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).