Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Погнаха обект на Веселин Марешки на "Кабакум"
Автор: Екип Varna24.bg 09:00 / 07.11.2011Коментари (13)6448
© Impact Press Group
Снимка Архив
От няколко дни багери рушат незаконни постройки на плажа "Кабакум" край Златни пясъци. Нова проверка започва и за обекта на Веселин Марешки, който загуби кметските избори във Варна преди седмица. Чрез фирма на съпругата си, аптечният бос е наел централната част на плажа и е поставил преместваем обект. От областната управа и строителния контрол обаче възразяват, че постройката е двуетажна.

Под ударите на машините за разбиване и събаряне първо попаднаха изградени основи за бъдещо заведение и тоалетна в южната част на плажа "Кабакум". Постройките нямат никакви проекти и строителни разрешителни. Тоалетната дори, противно на всякакви изисквания, не е свързана с канализацията в района, а е със септична яма, при това под пясъка.

Според областния управител, до началото на сезона концесионерът на плажа ще трябва да осигури тоалетна за плажуващите. На мястото на тези бетонни основи, тен ще могат да събират онези, които не искат да плащат наем за шезлонги и чадъри. В централната част на плажа "Кабакум" се издига това съоръжение, известно като къщата на Веселин Марешки.

Веселин Марешки: - Тук всичко е само метал и панели и е разглобяемо.

Загубилият кметската битка за Варна Марешки казва, че по време на кампанията е обяснил всичко за постройката на плажа. Тя е преместваема и отговаря на изискванията на закона, освен това може да се разглоби и премахне в момента, в който приключи договорът му за концесия на плажа. Съоръжението е поставено, за да се предлагат услуги на туристите като водни спортове и фитнес.

Данчо Симеонов, областен управител на Варна: - В един от предизборните дебати разбрах, че това не е фитнес, а е къща и някои хора живеят там. Това противоречи на наредбата на Общинския съвет.

Според областния управител, освен това трябва да има и пречиствателна станция. Веселин Марешки обаче показва, че непосредствено да обекта е направил и система за пречистване на отпадните води. От строителния контрол в областта обаче посочват друго нарушение.

Инж. Галин Баев, директор на РДНСК - Североизточен район: - Това е единственият случай по Северното Черноморие на двуетажно поставяемо заведение.

Според закона за Черноморското крайбрежие върху плажната ивица обектите не може да бъдат на повече от едно ниво. От областната администрация и строителния контрол признават, че спорът с Веселин Марешки дали това е втори етаж на преместваемия му обекта ще бъде дълъг и труден.

Заведението "Корсари" също се очаква да падне в плен на багерите. Заповед за неговото премахване вече е издадена, очаква се нейното потвърждение от съда. Местните разказват, че минералната вода, бликнала точно до заведението, пречела на собствениците му заради което се наложило тя да бъде изместена от другата страна. Това пък прогонило туристите от плажа. Сега само ентусиасти могат да стигнат до лековитата минерална вода.

Оказа се, че ограничения нямало и за собствениците на "Корсари". Било им разрешено да поставят 20 квадрата преместваем обект. Излели обаче бетон и построили това заведение, което е заело цели 300 квадрата от плажа.

Инж. Галин Баев, директор на РДНСК - Североизточен район: - За "Корсари", обектът няма строително разрешение, няма никакви строителни книжа и е разположен на концесионната територия, на пясъка.

Амбицията на управата е след като се премахне незаконното заведение, на негово място да се възстанови минералният извор, дори да се направи и басейн.

Източник: БНТ









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на Barcafan
премахни филтъра

Aнонимен
на 07.11.2011 г.
0
 
 
А кога ще съборят Mr. Baba на южния плаж във Варна, който тимаджиите дигнаха навремето направо на пясъка?
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Хороскоп за деня
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Газови доставки
Изграждане на Национална детска болница в София
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: