Погрижиха се за лебеда със счупения крак

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (2)
11:06 / 29.05.2012
779
Бедстващият лебед, който два дни лежа със счупено краче на варненския плаж, е настанен за лечение в спасителния център за диви животни "Зелени балкани" в Стара Загора, съобщи Александър Бакалов от РИОСВ - Варна.

"Той е бил заловен от доброволци на варненска природозащитна организация и транспортиран дотам. С наше разпореждане той е настанен в местната лечебница, където ще остане до пълното си излекуване, а след това ще бъде преценено в кой район да бъде пуснат на свобода", коментира Бакалов. Той допълни, че птицата е от вида ням лебед и е защитен.

"Не е вярно, че експертите на РИОСВ не са реагирали веднага на сигналите, подадени на зеления телефон. Лично аз още в събота, когато научих, че има бедстващ лебед, отидох до плажа", коментира служителят на екоинспекцията. Във водата заварил осем лебеда от същия вид, но нямало как да установи кой от тях е пострадал. "А и няма как да прилъжа птиците към мен, нали разбирате", допълни той. По-късно Бакалов вече научил от старозагорския спасителен център, че въпросната птица е настанена там и се лекува.

Източник: в. Народно дело


Виж коментарите (2)
Още новини от Новини от Варна:
Важна заповед от кмета на Варна! Който я наруши - може да отнесе ...
Експерт от Варна: Язовир Елешница е в опасност, трябват спешни ме...
Близо 100 деца от цяла България бяха отличени в конкурса "Детско ...
За първи път: Пуснаха автобусни курсове тип "шатъл" във Варна
Община Варна се самосезира по сигнали на граждани за косенето на ...
Руши се район, който туристите много обичат да снимат във Варна


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).