"Поход за Свобода" ще се проведе във Варна

Автор: Стоян Маджиров
Коментари (0)
13:22 / 18.10.2019
1229
Най-мащабната информационна кампания против трафика на хора - Walk For Freedom – "Поход за свобода" ще се проведе във Варна на 19 октомври, събота, от 11 ч. с начална точка Фестивален и конгресен център. След това шествието ще продължи по бул. "Княз Борис I“ и ще завърши на площад "България“ /сухите фонтани/.

Инициативата е по повод 18 октомври – Европейски ден за борба с трафика на хора, организатор е фондация “А21 България", със съдействието на дирекция "Превенции“ към Община Варна, местната комисия за борба с трафика на хора (МКБТХ) и Фондация "SOS – семейства в риск“. В похода ще се включат над 200 ученици от варненските училища, в които има разкрити училищни превантивни клубове, студенти от варненските университети и всички желаещи граждани. Целта е по нетрадиционен начин да насочи общественото внимание към проблема и да се разпространи информация за Националната телефонна линия за борба с трафика на хора, която приема сигнали денонощно и безплатно на телефон 0800 20 100.

“Поход за Свобода" е ежегодно събитие, което се провежда в повече от 450 града в над 50 държави по цял. За първа година България ще участва в международната инициатива, в която са включени 26 града.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Тестът за коклюш във Варна е много скъп, хората масово не си го п...
Абсурди заради зелената зона във Варна: Ще може ли мъж да ползва ...
Внимание! Голям клон падна и затвори важен булевард във Варна
Ето кога пускат фонтаните във Варна
Кметът на Варна кани партии и коалиции. Вижте защо
Зам.-кмет на Варна разреши затлачен от години казус


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).