Показват "свежо" кино във Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
10:58 / 08.08.2017
1944
Лятната програма на най-голямата мрежа за късометражни филми от цял свят - Future Shorts ще бъде показана във Варна на 16 август, с локация зелената сцена до клуб "Хоризонт" (Horizont Green Stage) в Морската градина.

В програмата ще видите 8 филма от цял свят, сред които новия филм на Симон Меса Сото "Майка", който разказва за живота на младо момиче от Колумбия, както и двата най-нови сингъла на Little Cub и HAIM. Ще ви разтърси документалната история за бежанците на остров Самос, а филмът за известния футболен шотландски талисман Оор Уоли ще ви разсмее.

Това е свежо кино!
Това е Future Shorts!

16 август, 20:30, "Сцена Зелена"/ ‘Horizont Green Stage'
Продажба на билети на място преди прожекцията.
Билети 7 лв.
Филмите са със субтитри на български език

Програма

LITTLE CUB - TOO MUCH LOVE
Реж. Лили Роуз Томас
Музикално видео/UK/2017/ 4 мин.
Ще видим съсвем новия сингъл, от 2017 г., на електро триото Little Cub - "Too Much Love". Видеото е модерна приказка с поука за днешния ден, където всъщност няма поука. А иначе ще чуем: "I'm very sorry, feelings just aren't my thing" и ще се замислим.

МАЙКА
реж. Симон Меса Сото
Драма/ Колумбия/ 2016/ 14 мин.
16 годишната Андреа, която живее в град Меделин, Колумбия, се явява на кастинг за порно филм. Филмът е с номинация "Златна палма" от фестивала в Кан през 2017 г. и още в селекцията на няколко международни фестивали. Режисьорът Симон Меса Сото е носител на "Златна палма" за филма си "Leidi", който сме показвали в предишните ни програми, отново със силен социален заряд.

КОМИТЕТЪТ
реж. Жени Тоивониеми и Гунхилд Енгер
Комедия/Финландия, Норвегия/ 2016/ 14 мин.
Трима делегати от Финландия, Норвегия и Швеция, по време на политическа среща, са изправени пред истинските предизвикателства на демократичното вземане на решение. Комедия за високите политически амбиции и тяхното реализиране.

ПОЛОВИН ЧОВЕК
реж. Кристина Кумрик
Драма/ Хърватия/ 2016/ 20 мин.
Миа и Лорена се събират с баща си, след като той е прекарал няколко месеца като военнопленник. Семейството е отново заедно, но дали ще могат да намерят щастието си? С награда за най-добър късометражен филм за 2017 г. от фестивала Вилнюс.

HAIM - RIGHT NOW
Реж. Пол Томас Андерсон
Музкално видео /САЩ/ 2017/ 5 мин
Ще ви покажем новото видео на сингъла "Right Now" на супер енергичните сестри HAIM, което те записаха през април 2017 г. , режисирано от номинирания за Оскар - Пол Томас Андерсън.

ОБИР
реж. Рене Паневис
Drama/ UK/ 2015/ 15mins
Уейнън и Ръсел са крадци на коли, но понякога и те изпадат в състояние на морална дилема, може би когато срещнат нещо с голяма лична стойност. Филмът е с пет номинации и две награди от международни фестивали.

СВЕТЛИНИ В ТЪМНОТО: БЕЖАНСКАТА КРИЗА В ГЪРЦИЯ
Реж. Лили Кол
Документален/ UK/ 2017/ 12 мин.
Кратък, но въздействащ документален разказ за Самос, Гърция и вълната от бежанци, спасявани от човешкото милосърдие на местните хора и поставяни в нечовешки условия от властите.

ООР УОЛИ
реж. Мартин Ленън
Документален/ Шотландия/ 2017/ 12 мин.
Елинор е майка на осем деца и баба на седем. През последните шестнадесет години се изявява също така като един от най-известните футболни талисмани на Шотландия - Оор Уоли (The Warrior).

 


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес
Варненки "гадаят" през социалните мрежи срещу 230 евро на сеанс
Кметът Коцев почете 109-ата годишнина от Арменския геноцид
Варненци остават на тъмно, вижте кога


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).