Политолог от Варна: Само две партии ще имат по-висок резултат на предсрочни избори

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
14:29 / 28.06.2022
1358
"Предсрочните избори са най-логичната развръзка, но както знаем в българския политически живот, не винаги следва най-логичният сценарий на масата.“ Това коментира за предаването "Post Factum“ политологът Сергей Петров. По думите му в родната политика е пълно с невероятни обрати и с доста безпринципни коалиции и в никакъв случай не трябва да са отхвърля варианта за съставяне на правителство в това Народно събрание. Според Петров, все пак това е малко вероятно.

Сергей Петров коментира и отказа на "Продължаваме промяната“ и БСП да отидат на консултации при президента:"Не знаят какво да правят, не са подготвени за тези консултации. Оправданието им, че има комисия в парламента не е сериозна. Това не са партии от три члена. Имат достатъчно кадри, които да изпратят на преговорите. От "Продължаваме промяната" заявиха, че очакват нови дати. Не знам защо някой трябва да се съобразява с тях“, каза Петров.

Според него от партиите, които са в парламента единствено "Възраждане“ и ГЕРБ биха постигнали по-добър резултат на евентуални предсрочни избори:

"Възраждане окупират определени теми в публичното пространство. Упражняват монопол над тях, заемат определени позиции, които макар и крайни са единствените, които могат да бъдат някаква антитеза на всички останали, които очевидно имат съгласие по определени въпроси. Сред тях е приемането на европейската валута.“

Много далновидно ще е "Продължаваме промяната" и Демократична България да се явят заедно на избори, коментира още Сергей Петров.

"Продължаваме промяната окупираха темите на Демократична България и те останаха без особена идентичност след участието си в този кабинет.“

Според политолога единствената партия, която е извън парламента и има шанс да влезе в него на предсрочни избори е "Български възход“ на бившия служебен премиер Стефан Янев.

Виж коментарите (0)

Още по темата (741):
04.09.2022 Слави Трифонов провокира с нестандартни клипове
10.08.2022 Ивайло Вълчев от ИТН: Ако е имало сценарий за падане на кабинета "Петков", не е бил написан от нас
10.08.2022 Крие ли имуществото си Слави Трифонов?
29.07.2022 ИТН ще се яви самостоятелно на предсрочните избори
29.07.2022 Готвят и жена за премиер на новия служебен кабинет, ето коя е тя
29.07.2022 Доц. Георги Кючуков във Варна: Цялата процедура по отстраняването на руските дипломати беше крещящ политически акт
Още новини от Новини от Варна:
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес
Варненки "гадаят" през социалните мрежи срещу 230 евро на сеанс
Кметът Коцев почете 109-ата годишнина от Арменския геноцид


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).