Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Полковник Невяна Митева във Варна: Концентрацията на власт в президента Радев застрашава демокрацията
Автор: Пламена Николова 12:04 / 19.11.2021Коментари (1)2267
Свидетели сме на много негативни процеси в България през последните месеци. Политическата система е застрашена. Кой стъпва на гърба на всички тези партии и иска да концентрира властта заради един следващ петгодишен мандат !? С тези думи се обърна кандидатът за вицепрезидент полковник Невяна Митева към симпатизанти и граждани на среща в Юнашкия салон във Варна.

Тя посочи, че не случайно лидерът на БСП Корнелия Нинова наруши своето мълчание и съобщи за зловещото задкулисие в служебното правителство, което обслужва с обществени поръчки свои фирми. Проблемите са много-несправяне със здравната криза, рекордна инфлация, нулев икономически растеж. Концентрацията на власт в една институция поставя под въпрос демокрацията в България. Проф. Анастас Герджиков няколко пъти призова действащия президент да покаже проекта си за изменения на Конституцията, но той не го направи до изборите, а след това може да се окаже, че те са част от един опасен процес, каза кандидатът за вицепрезидент.

Полковник Невяна Митева припомни, че след изборната нощ са се хвърлили оставки от партийни лидери, а и сигналите, насочени директно към традиционните демократи от СДС и към партия ГЕРБ, за изключени всякакви възможности за бъдеща коалиция с тях, са повече от тревожни. Кандидатът за вицепрезидент подчерта, че с проф. Анастас Герджиков, който никога няма да влезе в ролята на архитект на партийно строителство, водят балансирана кампания. Конституцията отрежда на президента да бъде обединител, но единството не се крепи на лъжата, изречена няколко пъти от действащия държавен глава, който наруши клетвата не само пред НС, но и войнската клетва, каза полковник Митева.

Евродепутатът от ЕНП/ГЕРБ Емил Радев се обърна към присъстващите в залата с думите: "Нека да подкрепим обединението на България с №15 на предстоящия вот, нека да подкрепим мъдростта“. Той сподели от богатия си политически опит, че винаги могат да настъпят обрати и въпреки че разликата на кандидатите от първи тур изглежда голяма, тя съвсем не е непреодолима.

"Днес думата промяна е узурпирана от политическите ни опоненти, но изграденото от нас остава, защото наистина се направи много и вие, всички скъпи приятели работихте много и продължавате да работите за обновяването на все по-стабилна и просперираща България. Той даде пример с Юнашкия салон, години наред тънещ в разруха, а вече е емблема на спортна Варна. "Политиката не е спринт, тя е по-скоро маратон. Третите за тази година парламентарни избори доказаха, че ГЕРБ и СДС не могат да бъдат изчегъртани“, каза евродепутатът.

От името на кмета на Варна и областен координатор на ПП ГЕРБ Иван Портних кметът на един от най-големите райони – "Младост“, Христо Христов приветства кандидата за вицепрезидент: "Когато дойдете отново в нашия град, искам да се обърна към Вас с " госпожо вицепрезидент“. Вярвам в победата и съм убеден, че всички ние можем да я постигнем“.

Поздравление направи уважаваният педиатър и политик във Варна д-р Лидия Маринова с думите: Никога досега не сме се нуждаели повече от обединение, не от хора, които вдигат юмрука, а от хора, които подават ръка, за да сме заедно –в една посока, която ще изведе България от омразата, злобата и заканите за изчегъртване през последните две години.

От името на спортната общественост поздравление отправи и президентът на спортен клуб по вдигане на тежести "Титан“ Радостин Димитров, който е треньор на най-добрия щангист в България в момента Христо Христов. Срещата, на която имаше представители на коалиционните партньори на ГЕРБ - СДС и Гергьовден, беше открита с еркечки ритми в блестящо изпълнение на момичета и момчета от ансамбъл "Варна“ с художествен ръководител Юлиян Станев.



Още по темата: общо новини по темата: 3350
11.10.2022 »
14.07.2022 »
06.07.2022 »
25.05.2022 »
23.05.2022 »
05.05.2022 »
предишна страница [ 1/559 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 19.11.2021 г.
0
 
 
А къде е Пипируда Анастас?
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
България в еврозоната
Смъртни случаи в България заради фентанил
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
49-ото Народно събрание
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: