Пореден протест във Варна за незаконно изсичане на гора в местност "Коджа Тепе"

Автор: Пламена Николова
Коментари (0)
09:02 / 14.04.2022
1864
"Гражданите на Варна излизат на протест днес от 17.00 часа пред Община Варна за спиране на безобразията в района на "Коджа тепе". Протестът е срещу незаконните действия на Община Варна, РИОСВ - Варна, ДНСК и срещу бездействието на прокуратурата, в ръцете на която има всички доказателства за беззаконието, но тя не предприема никакви действия", се посочва в информация, изпратена до Varna24.bg.

"След подаване на многократни сигнали и изпращане на много писма не получихме никакво практическо решение, нито забрана, нито постановление по отношение на безогледното изсичане на защитна гора и строителство на територията на "Коджа тепе",  СО "Горна Трака", гр. Варна.

Никой не си мръдна пръста да провери административните нарушения, играта с документи, подмяна на информация в документи. За всичко това сме информирали Окръжна прокуратура - Варна, МРРБ, МОСВ, Върховна административна прокуратура, Върховна касационна прокуратура, заместник главен прокурор, община Варна, ДНСК, но никой не извърши проверка на цялата верига на документите. Никой не го направи или никой не поиска да го направи !

На 12.04.2022 г в 1200 часа на въпросната територия бяха докарани фургони, тоалетни и други с цел започване на строителство", гласи информацията, изпратена до медията ни от организаторите на протеста, които събират и петиция в защита на защитената гора.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Температури над 30 градуса до дни, вижте кога ще става за плаж
Голямо задръстване след катастрофа на входа на Варна
Министър Коритарова за ремонта на проблемния участък в Аксаково :...
Варненка: Стовари се с трясък пред очите ни!
С поне 10% вдигат заплатите по родното Черноморие 
С много слънце и топло време Варна изпраща седмицата


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).