Поредно отличие за началника на Морско училище

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
08:32 / 03.11.2023
572
От името на министъра на отбраната – Тодор Тагарев, на тържествена церемония заместник-министър Атанас Запрянов награди началника на ВВМУ "Н. Й. Вапцаров“ – флотилен адмирал проф. д.в.н. Боян Медникаров.

По традиция на 1 ноември – Деня на народните будители, Министерството на отбраната отличи военнослужещи, цивилни служители, представители на научни и образователни институции, ръководители и преподаватели във висши военни учебни заведения, хора на изкуството. Предметните награди – възпоменателен медал "Васил Левски – 150 години безсмъртие“, са за проявен висок професионализъм, за постигнати резултати при изпълнение на служебните задължения, за принос в развитието и усъвършенстването на военнообразователната система, за доказани заслуги в областта на културата и образованието на България.

В приветствието си заместник-министърът на отбраната – Атанас Запрянов, подчерта, че Министерството на отбраната има много добро сътрудничество с институциите, които осигуряват нормативно дейността на военнообразователната система. "Фокусирали сме се върху развитието на военното образование, подобряване на учебните програми, повишаване на статута на курсантите във висшите военни училища“, посочи той. Заместник-министър Запрянов допълни: "На този ден почитаме онези българи, които възродиха българския дух, подпомогнаха Българското възраждане, организираха национално-революционните борби за освобождението на България, поставиха основите на Третата българска държава, развиха нейните наука, изкуство, култура и въоръжените й сили.“

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Красен Кралев от Варна: Победихме опонентите си с 2:1 и имаме еди...
Ужасна болест плъзна във Варненска област, регистриран е първи сл...
Окончателно: ГЕРБ-СДС печели област Варна, ПП "Величие" изпревари...
Спецполицаи от Варна с голям удар, задържаха дрога за 400 хиляди ...
Временни резултати във Варна: Първи са ГЕРБ-СДС с 29,82% - втори ...
Това е най-късият булевард във Варна, но носи невероятен историче...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).