Портних: Ако всичко е по план, през 2013 г. варненци ще се возят на 70 нови автобуса

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
11:56 / 27.09.2012
3104
Около 300 млн. лева е общият размер на средствата по европроектите, които се очаква да бъдат реализирани във Варна. Това обяви във варненското Дарик Кафе областният председател на ГЕРБ и шеф на финансовата комисия в местния парламент Иван Портних. В процентно изражение съотношението между реализираните проекти и тези, които са в процес или предстои да бъдат изпълнени, е приблизително 1:3. Това означава, че Варна тепърва има възможността да усвои над 200 млн. лева, поясни той.

Най-мащабният проект, който е в процес на реализация, е за интегриран градски транспорт на обща стойност над 114 млн. лева. Той ще даде възможност да се поднови автобусният парк, да се изгради високоскоростно трасе от "Владиславово" до "Почивка", да се построи система за контрол на трафика, която да дава предимство на автобусите на градския транспорт. Проектът предвижда и над 16 км велоалеи, припомни Портних.

Местната администрация е използвала тръжната документация на Бургас, който е с една крачка пред Варна по отношение на проекта, призна в ефира на Дарик Иван Портних.

"Адаптирахме документацията към спецификата на нашия проект и се надявам следващата седмица вече да бъде стартирана процедурата по избор на доставчик на новите автобуси. Ако всичко върви по план, следващата година варненци ще се возят на 70 нови автобуса", добави лидерът на ГЕРБ във Варна.

Очакванията на управляващата партия са те да имат реални резултати от работата си преди парламентарните избори.

Попитан как оценява дейността на общината до този момент по разработването на европейски проекти и усвояването на евросредства, Портних отговори: "Нека да дадем необходимото време. Обективно оценка можем да направим към средата на следващата година. Надявам се, че в рамките на 6 до 10 месеца всички ние ще можем да видим конкретните резултати от усилията, които полагаме за по-бързата и по-качествената реализация на европейските проекти".

Същевременно лидерът на ГЕРБ във Варна даде добра оценка за местните структури на партията. "Те са достатъчно мобилизирани, достатъчно единни. Естествено предстои още много работа, още много срещи, на които да се изведат проблемите в отделните населени места", каза още политикът.


Виж коментарите (0)

Още по темата (520):
22.04.2024 Ще могат ли варненци да купуват билети от контрольорите?
18.04.2024 "Градски транспорт" с информация за варненци
16.04.2024 Зам.-кмет: Биляна Якова е отговорна за милиони левове, изхарчени в ущърб на варненци!
16.04.2024 Местната власт във Варна с важно решение за "Градски транспорт"
16.04.2024 Чиновник във Варна твърди, че се саботира билетната система и се нанасят щети на бюджета на Общината
04.04.2024 Важно за всички варненци, които използват линия 9 от градския транспорт!
Още новини от Новини от Варна:
Съдия Славов пред варненски ученици: Образованието дава допълните...
Варненци се наредиха за върбови клонки в най-старата църква в мор...
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).