Портних: Вярвам, че политическата ситуация няма да доведе до бойкотиране проектите на Варна

Автор: Пламена Николова
Коментари (2)
12:19 / 16.11.2016
4302
"Надявам се, че политическата ситуация в България в момента няма да доведе до бойкотиране на проектите на големите и малките градове. През миналата година извършихме изключително сериозна проектна подготовка. Уверено влизаме в 2017-та година по отношение на подготовката ни на ключови за града проекти. Вярвам, че политическата ситуация няма да доведе до проблеми за реализацията им", каза днес кметът на Варна Иван Портних, предаде репортер на Varna24.bg
 
Изявлението му бе дадено минути преди градоначалникът да се срещне с представители на Мрежата на Европейските младежки столици от Гянджа, Торино, Брага, Солун, Марибор, Клуж-Напока. Те гостуват в морския град по повод оповестяването на домакинството на Младежка европейска столица за 2019 г.

"Това е изклчюително сериозна конференция, която се провежда във връзка с решението за следващата младежка столица. Радвам се, че Варна е домакин на това събитие. Същевременно в работен порядък ще обсъдим резултатите, които са постигнати по съвместни проекти с представители на градове-носители на титлата Европейска мвладежка столица в предходните години и с ангажиментите, които Варна ще поеме като Европейска младежка столица за 2017 г.

Безусловно във фокуса на концепцията, с която спечелихме титлата, е поощряването и създаването на капацитет на младите хора в града да развиват своите идеи, да се включват активно, да имат достатъчно подготвеност и компетенция, за да постигнат това, което желаят. Основната цел е Варна да стане притегателен център за младите хора и те да продължат да се реализират тук", коментира кметът. 

Той допълни, че една от целите на Варна е създаването на Черноморски младежки център, защото Варна има ключова позиция в региона и като най-източна точка на ЕС. Същевременно като страна от Черноморския регин се надяваме морския град да получи подкрепата на европейската комисия в тази насока. 

"Говорейки за ползите за града те няма да са само през 2017 г. Това е процес с по-дългосрочен хоризон, така че вярвам, че съвместно с НПО сектора ще успеем да направим така, че да можем да реализираме през 2017 г. максимално повече инициативи и стартираме максимално повече проекти. Разчитаме разбира се и на подкрепата на правителството в тези начинания, защото ще представяме не само Варна, а и България пред младите хора по света", допълни Иван Портних.

Виж коментарите (2)

Още по темата (430):
03.05.2018 Палавата депутатка на Марешки проговори за еротичните си снимки
29.09.2017 Тази ли е новата пловдивска депутатка на Марешки?
05.05.2017 Марешки ще си даде сам имунитета, не съжалява за шамара
05.05.2017 Кутев: Срещата между Цацаров, Гергов и Дончев трябваше да остави следа
05.05.2017 Валери Симеонов: Един от нас да се издъни и всички сме свършили!
04.05.2017 България вече официално има ново правителство
Още новини от Новини от Варна:
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес
Варненки "гадаят" през социалните мрежи срещу 230 евро на сеанс


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).