Посланикът на Бразилия гостува във Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
08:42 / 25.07.2017
857
Христо Иванов, зам.-кмет на Община Варна, се срещна с посланика на Бразилия в България Н.Пр. Ана Мария Сампайо Фернандес, която гостува в морската столица по повод седмицата на бразилското кино. Събитието започна на 22-ри юли във Фестивалния и конгресен център, като достъпът е безплатен.

По време на разговорите в Община Варна бяха обсъдени възможностите за по-активно сътрудничество в сферите на културата, образованието, бизнес контактите. "Ако проявите интерес , посолството ще направи проучване за бразилски град със сходни характеристики на Варна, въпреки че трудно ще открием град с такова многообразие от култура, туризъм, древна история, пристанища и университети като Вашия", каза Н. Пр. г-жа Фернандес. Зам.-кметът Христо Иванов запозна дипломата с икономическия и културния профил на града и с инициативата "Варна - Европейска младежка столица". Той сподели, че общината е отворена за нови възможности за международно сътрудничество. Сред важните теми, повдигнати от посланика на Бразилия, бяха инициативата на Китай - "Един пояс - един път", перспективите за развитие на газовия хъб край Варна и възможностите за развитие на енергийни проекти в региона.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Съдия Славов пред варненски ученици: Образованието дава допълните...
Варненци се наредиха за върбови клонки в най-старата църква в мор...
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).