Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Последният спектакъл от Опера в Летния театър на преференциални цени
Автор: Екип Varna24.bg 15:32 / 16.08.2012Коментари (0)1094
© libvar.bg
Със спектакъла на "Граф Ори" от Росини се закрива на 17 август третото издание на Опера в Летния театър 2012. В продължение на 10 незабравими вечери от юни до август варненци и гостите на Варна съпреживяват изкуството на операта, оперетата, балета и мюзикъла в прекрасния Летен театър на Варна. В знак на благодарност екипът на Държавна опера Варна предлага на своята публика последния спектакъл от Опера в Летния театър на преференциални цени от 5 и 10 лв.

Жестът има и символична стойност, защото "Граф Ори" може да се види само във Варна. Комичната опера на Росини "Граф Ори" е поставена за пръв път в България на сцената на Държавна опера Варна, с подкрепата на Френското посолство като част от проекта Варна - кандидат за европейска културна столица 2019. С бравурната премиера на 17 и 19 ноември 2011 г. "Граф Ори" завладя аудиторията с всеки следващ спектакъл печели нови почитатели. Неслучайно със спектакъла на "Граф Ори", който е под патронажа на г-н Николай Апостолов, председател на Общински съвет Варна, завършва третото издание на Опера в Летния театър 2012.

В постановъчния екип влизат видни имена от френския културен живот - Дидие Талпен - диригент, директор на Френския културен институт в България; Емануел Кордолиани - режисьор, Венсан Мюстер - художествено осветление; Жюли Скобелтцин - художник на костюмите, Никола Шесно - корепетитор. Сценограф е Тодор Игнатов, хореограф -Константин Илиев, диригент на хора - Малина Хубчева. Главната роля е поверена на талантливия тенор Валерий Георгиев, който след Граф Данило Данилович във "Веселата вдовица" сега са втори път в Опера в Летния театър ще влезе в образа на граф. Партнират му Гео Чобанов (Възпитателят), Ирина Жекова (Графиня Адела), Вяра Железова (Изолие), Свилен Николов (Рембо), Мария Жекова (Рагонд), Галина Великова (Алис).

След Опера в Летния театър, артистите на Държавна опера Варна излизат във ваканция, за да се завърнат отново на сцената на Летния театър след месец.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Природни стихии
Серия от трусове в Турция
Изграждане на Национална детска болница в София
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: