Поставят безплатни силанти на детските зъбки във Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
09:05 / 12.10.2018
4499
Национална кампания за безплатна силанизация на първите постоянни дъвкателни зъби се провежда в цялата страна за децата на възраст от 5 до 8 години, припомнят от Министерство на здравеопазването. За Варна и областта тя продължава до 20 ноември.

"Най-подходящият период за поставянето на силанти е след пробиването на постоянните зъби", каза за БНР д-р Виктория Жекова, ръководител на програмата за Варна.

Те се поставят върху дълбоките ямки и фисури на здрави зъби и образуват тънък, гладък и твърд защитен слой, който представлява бариера между зъба и микроорганизмите в зъбната плака. Поставянето е безболезнено, бързо и лесно, допълни Жекова.

16 детски стоматолози работят по програмата за Варна и областта. Телефоните и адресите на техните кабинети можете да видите ТУК

Информация можете да получите и на безплатен телефон  -  0800 145 46. През последните 5 години, от програмата за безплатна силанизация във Варна и областта, са се възползвали  над 5 500 деца, поставените силанти са 22 хиляди.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Съдия Славов пред варненски ученици: Образованието дава допълните...
Варненци се наредиха за върбови клонки в най-старата църква в мор...
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).