Пострадалите от взривеното бургаско "Рено" остават в тежко състояние

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
14:24 / 05.10.2015
646
16-годишната девойка и 57-годишния мъж, обгорели при взрив на автомобил рено в Бургас, са в тежко, но стабилно състояние. Това научи в. "Черно море" от доц. д-р Йоланда Заякова, началник на отделението по термична травма и пластична хирургия във Военноморската болница във Варна. 

Двамата пострадали бяха докарани тук, веднага след тежкия инцидент в бургаския квартал "Комлука" в събота вечер.

Девойката е с близо 60% дълбоки изгаряния, предимно на лицето и ръцете. Пораженията при мъжа са 30%, проблемът е, че и двамата са вдишали от пушечните газове, обясни доц. Заякова. 

По тази причина се е наложило на два пъти пациентите да бъдат поставяни на апаратно дишане. Състоянието на пострадалите изисква и постоянно кръвопреливане, затова всеки, който може да дари кръв е добре дошъл в Центъра по трансфузионна хематология, каза началникът на Военноморската болница доц. д-р Ивайло Въжаров.

Реното, което избухна в пламъци в бургаския кв.Комлука, се е взривило в момента, в който шофьорът е подавал огънче на момичето.

Заради неизправност на газовата уредба на автомобила е имало изтичане на газ и при щракането на запалката колата пламнала, съобщиха от пресцентъра на полицията.

Според информацията на МВР момичето не е било в колата, а след като шофьорът изскочил от горящия автомобила той най-вероятно е продължил на собствен ход и се е ударил в тролейбусен стълб. Именно там е била колата, когато на мястото са пристигнали огнеборци.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Как едно варненско семейство започна успешен бизнес в Гърция
Варненските шофьори ще са доволни днес
Дъжд и облаци днес над Варна
Важно за варненци! Има промени в организацията на движението днес...
Очаква в Община Варна да постъпят нови средства
Отличиха варненска директорка с наградата "Св. Иван Рилски"


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).