Потвърдиха ареста на австралиеца, снимал детско порно

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
12:01 / 08.04.2009
901
5 месеца след първоначалния арест, австралиецът Джозеф Лий Смит, обвинен за блудство с малолетни лица и за създаване и разпространение на порнографски материали обжалва пред Варненския окръжен съд задържането си под стража. Съдът отказа да измени в по-лека процесуалната мярка за принуда на 35 годишния чужденец, като преди това се запозна с резултатите от назначената комплексна съдебно-медицинска и психиатрична експертиза, поискана от защитата на Смит. Експертите са стигнали до заключението, че здравният статус на австралиеца му позволява да пребивава в местата за лишаване от свобода, при условие, че спазва глутенова диета.

От ноември месец миналата година австралиецът е разследван по досъдебно производство на ОД на ВМР Варна затова, че създал порнографски материали, снимки и видеозаписи, като за целта блудствал с 4 малолетни варненчета. При обиска от дома му в центъра на Варна са иззели видеокамера, фотоапарат, дискове, медикаменти, секс стимуланти и секс атрибути. Съдът днес отново прецени наличието на достатъчно основания за обосновано предположение, че именно Джозеф Смит е автор на тежките престъпления, за които се разследва. 4-те малолетни лица, пострадали от престъплението са били изследвани от психиатри и клинични психолози. Установено е, че децата могат да дават годни показания. Разпита им, както и другите събрани  доказателства по категоричен начин уличават австралиеца в престъпните деяния, за които се разследва. Въпреки писмената декларация на жена от Варна, която е готова да предостави жилище на чужденеца, съдът прецени, че това не е аргумент да измени в по-лека мярката му за неотклонение. И преди да бъде задържан Джозеф е имал квартира във Варна, където са извършени престъпните деяния. Законът предвижда за блудство с малолетни лица наказание от 5 до 15 години лишаване от свобода и това е основание за извода, че ако е с по-лека мярка за неотклонение австралиецът може да се укрие, или да извърши други престъпления.

Ако обжалва днешното определение на ВОС Джозеф Лий Смит ще се яви пред Варненския апелативен съд на 14 април от 11,00 часа.


Виж коментарите (0)

Още по темата (12):
22.01.2010 Австралийският педофил обжалва присъдата си
12.10.2009 Близо 5 години затвор за австралиеца педофил
12.10.2009 Австралиец застава пред съда за педофилство
11.03.2009 Потвърдиха ареста на варненеца, осигурявал момчета на австралиеца, обвинен миналата година за блудство с малолетни
21.11.2008 Задържаха под стража сводника, осигурявал момчета на австралиеца
18.11.2008 Потвърдиха ареста на австралиецът, обвинен за блудство с малолетни и порнография
Още новини от Новини от Варна:
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес
Варненки "гадаят" през социалните мрежи срещу 230 евро на сеанс
Кметът Коцев почете 109-ата годишнина от Арменския геноцид
Варненци остават на тъмно, вижте кога
Мръсните води от автомивка във Варна се отичат в морето?
Този кораб във Варна е записан със златни букви в българската ист...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).