Потвърдиха ареста на дилър от Варна, продавал дрога у дома, въпреки децата си

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
13:00 / 04.07.2017
1684
Варненския апелативен съд остави без уважение жалбата на Янчо Янков срещу първоначалния арест, определен му преди 10 дни от Окръжен съд - Варна.

34-годишният мъж е привлечен като обвиняем по досъдебно производство на III РУ МВР - Варна затова, че държал забранени от закона вещества и разпространил марихуана и амфетаминопроизводни в периода от 21 до 23 юни тази година.

Защитата на обвиняемия не оспори днес наличието на обосновано предположение за авторството на престъпното деяние. Органите на реда установили, че Янков държи 40,7 грама марихуана и 5,91 грама амфетамини. На 21 юни той продал 23,64 грама марихуана и 5 грама амфетаминопроизводни на наркозависимо лице. 

В хода на следствените действия и в подкрепа на обвинението били събрани категорични гласни, писмени доказателства и материали. Наркоразпространението е престъпление тежко по смисъла на закона, с висока обществена опасност и се наказва със затвор от 2 до 8 години, и глоба от 5000 до 20 000 лв. 

Варненският апелативен съд не сподели твърденията на адвокатите на обвиняемия, които твърдят, че ако е с по-лека мярка за неотклонение Янков няма да извърши престъпление. Както първата, така и втората съдебна инстанция подлагат на преценка събраните гласни доказателства, според които обвиняемият се е занимавал с престъпна дейност поне 2 месеца преди да бъде задържан. Нещо повече. Продажбата на дрогата се извършвала от дома му, където живеят малолетните му деца.

Съдът се позова и на практиката на Европейския съд по правата на човека, който приема, че тежестта на престъпната дейност и високата й обществена опасност може да обосноват определянето на най-тежката мярка за процесуална принуда.

Определението на Варненския апелативен съд, с което се потвърждава първоначалния арест на Янчо Янков, разследван затова, че държал забранени от закона вещества и разпространил марихуана и амфетаминопроизводни е окончателно.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Тестът за коклюш във Варна е много скъп, хората масово не си го п...
Абсурди заради зелената зона във Варна: Ще може ли мъж да ползва ...
Внимание! Голям клон падна и затвори важен булевард във Варна
Ето кога пускат фонтаните във Варна
Кметът на Варна кани партии и коалиции. Вижте защо
Зам.-кмет на Варна разреши затлачен от години казус


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).