Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Потвърдиха ареста на двама мъже, разследвани за грабеж на възрастна жена
Автор: Екип Varna24.bg 13:15 / 01.08.2017Коментари (0)1241
©
Състав на Варненския апелативен съд днес потвърди в две съдебни заседания първоначалния арест на Евгени Иванчев и Кънчо Кънчев, привлечени към наказателна отговорност за грабеж на пари от възрастна жена, извършен при условията на опасен рецидив. Преди 10 дни Шуменският окръжен съд е определил най-тежката процесуална мярка за принуда спрямо двамата мъже, разследвани затова, че на 17 срещу 18 юли 2017, в село Имренчево, община Велики Преслав отнели 190 лв от Калина Ив.. И за двамата обвиняеми грабежът е при условията на опасен рецидив.

Според разследващите, Евгени имал информация, че 91-годишната баба Калина има 1000 лева. Той предложил на приятели си Кънчо да направят "удар". Прескочили оградата на дома й, Евгени счупил стъклото на преддверието на къщата и отключил вратата. Влезли в стаята, където спяла възрастната жена, а тя се събудила от шума. Евгени започнал да иска парите, но баба Калина обяснила, че има само 40 лева защото си купила дърва. Евгени започнал да тършува из стаята, за да търси скътани пари, а Кънчо му светел с мобилния си телефон. На различни места открили банкноти, чиято обща стойност възлизала на 190 лв. Евгени се опитал със сила да принуди възрастната жена да даде още пари, като я душил с ръцете си и ударил с възглавницата по главата. Баба Калина разпознала Кънчо по гласа. След като разследващите се насочили към евентуалните грабители, те върнали парите - предмет на грабежа, а Кънчев е разказал подробно за възникването на идеята и за осъществяването на грабежа.

Както за първата съдебна инстанция, така и за Варненския апелативен съд преценката на събраните в хода на следствените действия материали и доказателства обосновават предположението, че Евгени и Кънчо са осъществили състава на престъплението, за което са привлечени към наказателна отговорност. Грабежът, извършен при условията на опасен рецидив е тежко умишлено престъпление, за което се предвижда наказание "лишаване от свобода" от 5 до 15 години.

Обвиняемият Иванчев е осъждан за други престъпления от общ характер, за които е изтърпял ефективни наказания "лишаване от свобода". Последно е освободен от затвора през февруари.2015 г. Богата е съдебната биография и на Кънчев. И за този съд е очевидно е, че предходните осъждания и ефективното изтърпяване на наказанията не са оказали превантивно и възпитателно въздействие по отношение на двамата мъже. Нещо повече. Предвид тежестта на санкцията, която се предвижда за това престъпно деяние и ако им бъде определена по-лека мярка за неотклонение, то има опасност всеки един от двамата да извърши престъпление или да се укрие.

Определенията на Варненския апелативен съд, с които е потвърден първоначалния арест на Евгени Иванчев и Кънчо Кънчев, привлечени към наказателна отговорност за грабеж на пари от възрастна жена, извършен при условията на опасен рецидив са окончателни.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Мигрантски натиск към България
Природни стихии
Поскъпване на хранителните продукти
Благоевград може да има нов омбудсман още през март тази година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: