Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Потвърдиха ареста на двама от престъпната група, пласирала фалшиви евро
Автор: Екип Varna24.bg 12:43 / 06.10.2009Коментари (0)723
© Varna24.bg
Варненският апелативен съд потвърди ареста на Костадин П. и Бисер Б., обвиняеми по досъдебно производство, разследващо дейността на престъпна група, разпространявала фалшиво евро. На 2 октомври тази година Варненският окръжен съд определи най-тежката мярка за процесуална принуда „задържане под стража" за 42 годишния варненец Бисер Б. и 55 годишния софиянец Костадин П, задържани дни преди това след мащабна акция на варненските и великотърновски полицаи. Органите на реда от месеци разследвали дейността на голяма престъпна група, организирала различни канали за разпространение на фалшиви евро на Балканите. При ареста на Бисер във Варна полицаите иззели от дома му голямо количество от фалшификатите, идентични с тези, които открили в къщата на Константин в Златарица, община Елена - 2079 банкноти-менте по 50 евро. Разследващите установили връзката между задържаните лица и дейността на друга група мъже, сред които румънеца Демир Адна и швейцарския поданик Юзджан Коруташ, задържани през юли тази година с 20 000 фалшиви банкноти.

За да потвърди ареста на Костадин и на Бисер, днес Варненският апелативен съд анализира изводите на първоинстанционния съд, направени на основата на събраните в хода на разследването доказателства. Те дават основание както на първата, така и на втората съдебна инстанция за извода, че всеки един от двамата е съпричастен към дейността на престъпната група и многоепизодната престъпна дейност. Мъжете се разследват за тежки престъпления, за които законът предвижда наказание от 2 до 8 години лишаване от свобода.

Въззивната инстанция прецени днес, че Варненският окръжен съд правилно е отчел като лоши характеристични данни трите осъждания на Бисер /от 1989 до 2005 година/, въпреки, че в настоящия момент той е реабилитиран по право. Твърдението пък на адвоката на Костадин, че е прекарал инфаркт през лятото не се потвърждава от медицинска документация. Защитата следва да направи искане за съдебно-медицинска експертиза пред наблюдаващия досъдебното производство прокурор. Високата степен на обществена опасност на престъпните деяния, свързани с разпространението на фалшиви евро мотивира съда за друг извод, свързан с реалната опасност ако са на свобода двамата да се укрият или да извършат други престъпления.

Определението на Варненския апелативен съд е окончателно.

Утре Окръжният съд във Варна ще разгледа в съдебни заседания молбите на Демир Адна и на Юзджан Коруташ за изменение в по-леки на мерките за процесуална принуда. Двамата бяха задържани под стража на 17 юли тази година.




Още по темата: общо новини по темата: 3
10.03.2010 »
21.07.2009 »
18.07.2009 »






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Матури 2024 г.
Дете от Враца бе простреляно в главата
Евровизия 2024
Парламентарни избори 2024
Природни стихии
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: