Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Трима от задържаните с фалшиви евро в ареста, четвърти с "подписка"
Автор: Екип Varna24.bg 10:08 / 18.07.2009Коментари (0)841
Варненският окръжен съд определи най-тежката процесуална мярка за принуда спрямо трима от мъжете, задържани при полицейска акция снощи във Варна с фалшиви евро. Швейцарският поданик Юздшан Куругаш /39год./ , румънският гражданин Демир Адна /42год./ и варненецът Георги Георгиев /46год./от днес са задържани под стража. Тримата са обвинени за придобиване и прокарване в обръщение на фалшиви евро. Посредникът за сделката между Георгиев и двамата чужденци - добричлията Иван Станев ще търпи по-лека процесуална мярка за принуда - "подписка".

Пресслужбата на съда припомня, че при полицейската акция снощи са били задържани 6-ма мъже, но във ВОС бяха внесени искания за задържане само на 4-ма от тях. Съдът прецени, че на този етап от разследването, по-малко от 24 часа след планираната полицейска акция са събрани достатъчно гласни, писмени и други доказателства, които обосновават предположението, че всеки един от четиримата мъже е съпричастен към престъпленията, за които се разследват. Както уточни представителят на Варненска окръжна прокуратура тава не е било инцидентна полицейска акция, а планирани действия на криминалистите от ОД на МВР във Варна, обезпечени със СРС. Експертна справка, направена след изземването на 20 000 евро в копюри от по 50 евро е установила по безспорен начин, че банкнотите са фалшиви. В автомобила на Куругаш освен близо 3000 евро банкноти са намерили и една мостра от ментетата. Роденият в Анкара поданик на Швейцария Юздшан каза пред съда, че възнамерявал да се установи да живее в България и затова притежавал толкова евро.. Съдът обаче намери, че освен безспорните доказателства за съпричастност към престъплението, има реална опасност чужденецът да се опита да се укрие от наказателно преследване в България. Със същите аргументи в ареста бе оставен и румънецът Адна, който бил личната охрана на Куругаш. Въпреки многобройните хронични заболявания на варненеца Георги Георгиев, ВОС уважи предложението на прокуратурата и го задържа под стража. Освен тежкото престъпление, в което е обвинен, Георгиев вече е осъждан за друго престъпление от общ характер и това даде допълнително основание на съда за определяне на най-тежката процесуална мярка за принуда. Съдебно-медицинска експертиза ще уточни още през следващите дни дали заболяванията на Георги му позволяват за пребивава в ареста.

Посредникът за сделката - добричлията Иван Станев е с най-леката процесуална мярка за принуда - "подписка", която ще търпи на постоянния си адрес в Добрич. Определенията на ВОС подлежат на въззивен контрол пред Апелативния съд Варна на 21 юли от 11,00 часа.




Още по темата: общо новини по темата: 3
10.03.2010 »
06.10.2009 »
21.07.2009 »






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Лято 2024
Санирането на сградите
24 май: Ден на славянската писменост и култура
Скандално от Северна Македония: Българският език не съществува, ние ги
Чалгаджийка е хваната много пияна след ПТП!
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: