Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Потвърдиха ареста на задържани за източване на банкови карти
Автор: Екип Varna24.bg 15:07 / 14.09.2010Коментари (0)727
© Varna24.bg
Варненският апелативен съд потвърди законността на задържането под стража на Мартин Джебаров и на Златомир Табаков, разследвани за притежание и за приготовление за ползване на подправени платежни инструменти. В края на миналата седмица Варненският окръжен съд им определи най-тежките мерки за процесуална принуда, като се аргументира със събраните в хода на разследването срещу тях категорични доказателства.

Пресслужбата на съда припомня, че досъдебното производство спрямо двамата варненци започна миналата седмица, след като в първите часове на 7 септември, служители на Първо РПУ на МВР във Варна станали свидетели на действията им в района на банкомат на ЦКБ, близо до Община Варна. 37 годишният Джебаров и 24 годишният Табаков били задържани, въпреки, че се опитали да избегнат срещата си с органите на реда. При опита за бягство те изхвърлили и няколко бели пластики, за които защитата на Мартин твърди, че не са приобщени към разследването по предвидения от НПК ред. В последвалите действия на полицията от домовете както на Джебаров, така и на Табаков са иззели предмети, компютърна конфигурация и други пластики, които свидетелстват за съпричастие към престъпна дейност, свързана с източване на банкови карти.

Апелативният съд потвърди обоснования извод на първата съдебна инстанция, според който всеки един от двамата е извършител на престъпната дейност за която се разследва. Нещо повече. Предстоят експертизи, които ще установят кои от пластиките са били използвани, какви средства и от кои сметки са били източвани. Тези действия могат да доведат и до нови обвинения. По това разследване полицията издирва други две лица, чието задържане предстои. Изготвена е и следствена поръчка до Полша, което допълнително мотивира съда да потвърди ареста на двамата варненци, които ще бъдат разследвани и за участие в транснационална престъпна дейност. И за този съд е реална опасността ако са с по-леки мерки за принуда Джебаров и Табаков да се опитат да се укрият или да извършат други престъпления. От началото на юли тази година Джебаров има влязла в сила присъда по чл.216 от НК, а от скоро и внесен обвинителен акт за кражба във ВРС.

С оглед на събраните преки доказателства, както и на първоначалната фаза на наказателното преследване и този съд преценява, че в настоящия момент най-адекватната и законосъобразна мярка за процесуална принуда спрямо Мартин Джебаров и на Златомир Табаков е "задържане под стража".

Определенията на Варненския апелативен съд са окончателни.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Бюджет 2024
Бум на коклюш в България
Газови доставки
Изграждане на Национална детска болница в София
"Времеубежище" на Георги Господинов спечели "Букър"
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: