Появата на президента Радев предизвика сблъсъци във Варна

Автор: Пламена Николова
Коментари (29)
20:22 / 17.08.2020
7604
Появата на президента Румен Радев нагорещи здраво страстите във Варна и предизвика сблъсъци между симпатизанти на ГЕРБ, излезли на антипротест и защитниците на президента, предаде репортер на Varna24.bg.

Кметът на Варна Иван Портних, областният управител Стоян Пасев, съветници от ГЕРБ и служители от администрацията на Община Варна излязоха в открита словесна схватка с агресивна тълпа протестиращи и единствено "бариерата" от полицаи предотврати сериозни сблъсъци. Членове на ГЕРБ бяха издигнали плакати "Радев вън! Не ви искаме във Варна" и "Вие какво работите?".

Екзалтирани протестъри крещяха като обезумели "Оставка", "Мафия" и дори обидни епитети към кмета на града, който беше трудно да се разбере какво се опитва да им каже на фона на крясъците. 

Ето какво заяви президента Румен Радев при пристигането си:

"Борисов иска да му дадем възможност да се пробва пак. Той иска да вземе цялата държава като заложник за своето собствено политическо оцеляване. Единственият отговор на тези мераци е категоричен отказ. Виждате какво става с хората - 40 дни българите и българите в чужбина скандират "Оставка" и "Мутри вън!". Най-големият страх на това управление са честните избори с машинно гласуване, затова е това протакане, затова е и тази криза. Изход от тази криза може да има по един единствен начин – с оставка, за да влезем обратно в руслото на законността. Изобщо не става да става дума да се коментират тези предложения, внесени от министър-председател, който уби парламентаризма и аз призовавам всички, които мислят за бъдещето на България да не попадат в капана на Борисов, да не се увличат изобщо с обсъждане на това недоносче, наречено предложение за нова конституция.

Моята промяна в никакъв случай няма да я внеса в този парламент. Целта на Борисов не е нова конституция. Целта е да не говорим за шкафчета, за корупция, за беззаконие, за полицейщина, за административен рекет и да забравим за това, че му искаме оставката. Това е целта на Борисов. И изход, лечение от такава криза на доверието не е Велико Народно събрание, а оставка! Незабавна и безусловна.

Що се касае до мои предложения, абсурдно е да ги внасям в един изчерпан от доверие и легитимност парламент. Виждате, че гражданите му искат оставката, вие ми предлагате да инвестирам още доверие в този парламент, само и само Борисов да се спаси от предсрочни избори, но няма как да търсим бъдеше за българите в един парламент с председател, който бе поруган по най-вулгарен начин от неговия собствен политически лидер и който председател не направи нищо да си защити личното достойнство. Този парламент е бил оглавяван от личности като Петко Каравелов, като Стефан Стамболов, Драган Цанков...

Ние като българи сме длъжни да защитим достойнството на тези българи и да поискаме безусловна оставка на един парламент, който не само е загубил политическо доверие, той е загубил елементарно достойнство", заяви президентът.

Повече вижте във видеото!

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (29)

Още по темата (3350):
11.10.2022 Проф. Гечев: Правителство е възможно по-скоро с третия мандат
14.07.2022 Скандал и остри реплики в ЕП заради снимките от спалнята на Бойко Борисов
06.07.2022 Осъдиха варненка, гласувала два пъти на парламентарните избори през април 2021 г.
25.05.2022 След въпрос на ГЕРБ премиерът скандално призна: Областният управител на Варна няма достъп до класифицирана информация
23.05.2022 Журналистка провокира Слави Трифонов с въпроси: Държавата става все по-зле! Ти къде си, Слави?
05.05.2022 Кристиан Вигенин сподели за приоритетите на БСП
Още новини от Новини от Варна:
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес
Варненки "гадаят" през социалните мрежи срещу 230 евро на сеанс
Кметът Коцев почете 109-ата годишнина от Арменския геноцид


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).