Правят велопаркинги с 900 места във Варна, ще имат и камери

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (8)
14:22 / 27.01.2015
3359
Велопаркинги с близо 900 места ще бъдат направени във Варна т.г. С цел осигуряване на висока степен на сигурност, те ще бъдат снабдени с видеонаблюдение и контрол на достъп. Като допълнение ще бъдат изградени стендове за бърз ремонт на велосипеда, wi-fi точки, указателни табели и карти, като някои от тях ще предлагат възможност и за зареждане батериите на електрически велосипеди. Инициативата е по проект "MOBISEC - мобилни инициативи за устойчиви европейски общности",на стойност 115 000 евро, по който община Варна е партньор с Черноморската Регионална Агенция за Развитие на Енергията, съобщи Анка Николова, директор на дирекция "Европейски и национални оперативни програми".

Кметът Иван Портних вече е внесъл предложение в ОбС за осигуряване на общински терени за изграждането на велопаркингите. Част от набелязаните пунктове са районите около плувен комплекс "Приморски", Дворецът на културата и спорта, плажната алея, районът около Мебелната палата, в кметство Аспарухово и др. Към момента във Варна съществуват 52 велопаркинги с около 453 места, предимно в районите на супермаркети, учебни заведения, обществени сгради.

Отделно по проект "Интегриран градски транспорт" в морската столица ще бъдат изградени три трасета за велоалеи с обща дължина - 14,5 км.; съоръжения за паркиране на велосипеди - 50 бр., всяко с 8 до 12 места, т.е. близо още 600 места, както и провеждане на информационна кампания за насърчаване на колоезденето.


Виж коментарите (8)
Още новини от Новини от Варна:
Само на 10 км от Варна, туристка коментира: Това е моят любим пла...
Предложение: Паркингът на "Колхозен пазар" да стане градска гради...
Вижте първи кадри на колата-убиец от Варна
След тежкия инцидент във Варна: Пробите за алкохол и наркотици на...
Очевидец: Удареният пешеходец изхвърча и падна в дерето, а върху ...
Тежък инцидент във Варна! Шофьор помете и уби на място пешеходец


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).