"Празник на Музиката" на 21 юни във Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
11:50 / 18.06.2018
2705
Тече с пълна сила организацията на "Празника на Музиката“ издание 2018 в България, който ще се състои за 7-и път във Варна, на 21 юни, четвъртък, по инициатива на Франкофонски център Варна, с подкрепата на Община Варна.

Този празник, който се чества всяка година на една и съща дата, е създаден във Франция през 1982 г. Днес се е превърнал в международна проява и се провежда в над 700 града в цял свят.

Това мащабно обществено събитие е безплатно и отворено за участие както за професионални музиканти, така и за любители. Добре дошли са всички музикални стилове. Той е насочен към широката публика, като целта му е да се популяризира музикалната практика и да се запознаят малки и големи от всички социални слоеве с различни музикални изразни средства. Прекрасен повод за един свободен музикален диалог! Музикантите са поканени да се изявят на доброволчески принцип, и всички представления са безплатни за публиката.

На двете основни сцени: сцена "Раковина“ и "Голяма сцена“ – на входа на Морската градина, очакваме срещата с публика, за да чуем музикални вокални и инструментални изпълнения от 16:00ч. до 22:00ч. Сцена "Раковина“ отново ще бъде поверена на Rock School Varna. 
На “Голямата сцена“ на Морската градина, от 21:00 до 22:00 часа, празничната вечер ще завърши с електро-джаз концерта на артистите Siegfried – френски пианист и Artis Orubs – латвийски барабанист, гостуващи по покана на Френски институт България.

Организират се паралелно различни кратки музикални изяви на по-малко традиционни за това места, като в банка, ресторанти, барове, магазини, общесвени места, културни институции, обществени градинки… Те се вписват в паралелната програма "Сцени из града“, чиято цел е да оживи града в музикални звуци и да придаде на ежедневието един малко по-мелодичен дух.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Тестът за коклюш във Варна е много скъп, хората масово не си го п...
Абсурди заради зелената зона във Варна: Ще може ли мъж да ползва ...
Внимание! Голям клон падна и затвори важен булевард във Варна
Ето кога пускат фонтаните във Варна
Кметът на Варна кани партии и коалиции. Вижте защо
Зам.-кмет на Варна разреши затлачен от години казус


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).