Празнуват военните моряци от корвета "Решителни"

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
14:48 / 09.12.2022
1399
На 9 декември се навършват 32 години от вдигането на военноморския флаг на Република България на корвета "Решителни" от състава на Първи дивизион патрулни кораби. Годишнината беше отбелязана с тържествен ритуал във Военноморска база Варна, където е дислоциран дивизионът, който е част от Флотилия бойни и спомагателни кораби, съобщиха от пресцентъра на ВМС.

Корвета "Решителни" има многобройни участия в международни учения, като първото във флота плаване по инициативата "Партньорство за мир". В края на 1991 г. участва и в първото учение с кораб от държава членка на НАТО – американския ракетен крайцер "Йорктаун" при посещението му в град Варна. В следващите години корабът представи Военноморските сили на Република България в задгранични визити, международни учения в Черно море – "Кооператив Партнър", "Бриз", "Ливекс", "Черноморско партньорство“ и активациите на оперативното съединение в Черно море "BLACKSEAFOR".

Корабът участва в операцията по търсене и спасяване на падналия през 2021 г. изтребител МиГ-29, а през 2022 г. корвета "Решителни“ плава за провеждане на тактически учения на единичния кораб, взе участие в тактическите учения на дивизиона и Флотилия бойни и спомагателни кораби, както и в националното военноморско учение "Бриз 2022“.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Варна вече е с по-малко население от Пловдив
Коцев след срещата с ВиК - Варна и най-големите пътни строители: ...
Новата чешма на "Дом Младост" е почти готова, вижте я
Пожар в апартамент във Варна! Причината наистина е изненадваща
С бавни темпове: Ремонтът на този емблематичен за Варна хотел про...
Хубавото време се разваля, дъжд и гръмотевични бури очаква Варна


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).