Предадоха на съд 45-годишен мъж за извършени две престъпления

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
13:00 / 27.07.2017
1568
Районната прокуратура във Варна предаде на съд 45-годишния Георги Ат. от Тополовград за извършени две престъпления.

На 7 юли 2016 г. подсъдимият съзнателно ползвал неистински официален документ - нотариално удостоверяване на подписи, положени върху договор за покупко-продажба на МПС, издадено от софийски нотариус. За извършеното деяние по член 316, във връзка с член 308, ал. 2, във връзка с ал. 1 от НК на Георги Ат. не може да му се търси наказателна отговорност.

На 6 юли 2016 г. подсъдимият съставил неистински частен документ - договор за покупко-продажба на автомобил "БМВ", и го представил пред служители на сектор "Пътна полиция" във Варна.

Подсъдимият се познавал с молдовския гражданин Юлиян С., който се свързал с него и поискал съдействие да продаде автомобила си "БМВ". Обявената цена от 1800 лева устройвала Георги Ат. и той решил да закупи колата. В КАТ се установило, че собственик на колата е друго лице и регистрацията била отказана.

За да финализира сделката, подсъдимият изготвил договор за покупко-продажба със страни истинският собственик на автомобила като продавач. За купувач вписал своето име. Данните на първия собственик били взети от договора за продажба, който бил сключен между молдовския гражданин и собственика, чийто подпис бил положен от неустановено по делото лице.

Георги Ат. успял да се снабди и с нотариално удостоверяване на подписите, положени върху неистинския документ. И подписът на софийския нотариус, и печатът му са неистински според заключенията на назначената по делото съдебно-графологична експертиза.

Досъдебното производство за извършените от 45-годишният подсъдим документни престъпления било образувано, след като при повторен опит да бъде регистриран автомобила на името на Георги Ат., в КАТ се усъмнили в истинността на представените документи. Те били представени на нотариуса, който отрекъл да е заверявал с подпис и печат тези документи.

Предстои делото срещу Георги Ат. да бъде насрочено за разглеждане във Варненския районен съд.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Съдия Славов пред варненски ученици: Образованието дава допълните...
Варненци се наредиха за върбови клонки в най-старата църква в мор...
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).