Предлагат пенсионерските карти да важат за всички линии на градския транспорт

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (1)
10:38 / 23.01.2017
1620
Преференциалните карти за пенсионери и за хора с увреждания да важат за всички линии на градския транспорт, а не както досега само за една. Това предложение внесе в ресорната комисия общинският съветник от БСП Януарий Вичев. Подобна е практиката в Пловдив, София и Плевен, където хората над 67 години пътуват свободно с една карта, обясни д-р Радко Радев от Дружеството на инвалидите във Варна, предаде Дарик. Той добави, че малко от хората с увреждания се възползват от привилегията да ползват обществен транспорт на преференциални цени.

Предложението пенсионери и варненци в неравностойно положение да ползват всички градски линии ще бъде взето предвид, тъй като се изготвя нова Наредба за пътуване на преференциални цени, съобщи председателят на Общинския съвет Тодор Балабанов. Той поясни, че подкрепя идеята, но заяви, че е необходим задълбочен финансов анализ. Цените на картите във Варна са пет пъти по-ниски в сравнение с посочените градове, добави той.

Светослав Иванов от ГЕРБ пък посочи, че за една линия общинското дофинансиране е 80 лева, а за всички - двойно повече. Неговият колега от НФСБ Димитър Карбов коментира, че трябва да се помисли и за учениците и студентите, които също са основен ползвател на градския транспорт.

Проектът за новата наредба ще бъде готов през февруари, след което предстои да бъде обсъден.


Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Варна:
Коцев: Варна е люлка на знанието, устрема и успеха. Децата ще нос...
Във Варна: Българските ученици завоюваха 8 медала на Балканската ...
Неприятна изненада по Черноморието утре
Пътуването с автобус у нас - удобно само за хора с ръст под 170 с...
Хотелиер на морето: За Великден пакетите са дву- и тридневни, стр...
Изненада за варненци и гостите на града


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).