Представиха проект за влиянието на Баухаус върху архитектурата на Черноморието

Автор: Пламена Николова
Коментари (1)
08:56 / 20.05.2019
2043
Изследователски проект за влиянието на Баухаус върху архитектурата на Българското Черноморие през 30-те и 40-те години на XX век бе представен от неправителствената организация "Варна Дизайн Форум“. Поводът е 100-годишнината на архитектурно-дизайнерската школа Баухаус. Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на фонд "Култура“ към Община Варна. Специален гост на събитието бе изтъкнатият архитект Юрген Майер от Германия, главният архитект на Община Варна Виктор Бузев и представители на бранша.

Проф. Росица Никифорова, председател на неправителствената организация "Варна дизайн форум“, представи книгата "Баухаус и архитектурата на Българското Черноморие“ и откри изложба пред зала "Пленарна“ на Община Варна. По-късно се проведе лекция на арх. Юрген Майер - за съхраняване на културното наследство и специално за работата му над Метропол Парасол, който представлява най-голямата дървена конструкция в света, висока 26 метра, с параметри 150:70 м.

По-късно се проведе кръгла маса на тема "Градските пространства на Варна" с участието на арх. Юрген Майер.

Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Варна:
Варненци се наредиха за върбови клонки в най-старата църква в мор...
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).