Представят антивоенна изложба в РеБонкърс

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
14:01 / 18.03.2022
790
След успешно проведената споделена вечеря с бежанци на 14 февруари, варненската съвременна общност и пространство РеБонкърс се обединиха в първата у нас антивоенна изложба провокирана от събитията в Украйна.

Откриването ще се състои на 25.03 от 18.00 ч., съобщават организаторите.

"Каква е позицията на артистите относно войната в Украйна? Каква е значението на творческия глас по време на конфликт? Такива въпроси задава на публиката антивоенната изложба, която отваря врати на 24.03 в новото културното пространството РеБонкърс.

Представените 17 автори от съвременната Варненска сцена в многогласен хор изразяват своят протест и позиция спрямо случващото се на отсрещния бряг на морето. Отвъд хоризонта изгрява слънцето, но в последните седмици всички гледаме натам с тревога.

Докато всеки преживява войната по своему, както е и видно от различните медии в изложбата, всички сме обединени против насилието и страданието.

Като членове на “привилегирована генерация", отраснала без помен от война и без страх от ядрени ракети, събитията в Украйна разклащат самите основни на чувството ни за сигурност. Като артисти, ние сме безсилни срещу куршумите, но присъствени и въздействащи в културното пространство. Чувстваме се длъжни в контекста на военни действия да изпълваме етъра с послание за мир. И така, това не е изложба за войната, а против нея.

Събитието е продукт на колективна организация на група съвременни артисти, а в изложбата са включени Ваня Андреева, Виктория Георгиева - THE MOUSE, Ралица Герасимова, Мишел Девор, София Димова, Драго Дочев, Асен Иванов, 

Ефросина Пенева, Виктория Раю, Виктор Петков, Искра Проданова,

Мария Казакова, Калоян Илиев - Кокимото, Антония Колева - Нитра, Радослав Радославов, Ефросина Стойчева, Петър Чиновски", съобщават организаторите.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Във Варна строителният бранш се срещна с кандидати за депутати на...
Корабът, който блъсна друг плавателен съд край Румъния, пристигна...
Близо 100 ухапани от кърлежи за 14 дни в област Варна
Варна даде старт на туристическия сезон с грандиозен концерт
Предупреждение: Язовир "Елешница" няма да може да удържи водата п...
Варненци изпращат седмицата с облачно време


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).