Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Представят екзотичната музикална култура на Малайзия на "Откритие 2013"
Автор: Екип Varna24.bg 11:07 / 23.04.2013Коментари (0)1018
©
Наследник на Даяките - коренното население на остров Борнео, пристига във Варна, за да представи екзотичната музикална култура на Малайзия.

Габриел Луис, новата звезда на провинция Саравак е един от участниците в тазгодишното издание на поп-феста "Откритие 2013". На варненска сцена на 18 и 19 май, той ще демонстрира езика и музикалните ритми на Айбаните - едно от най-страховитите в миналото племена, населявали Борнео, които са имали репутацията на войнстващ народ и са първите известни в историята бойци, взимали като трофей скалповете на своите врагове.

Габриел Луис от Малайзия е смесил ритмите на древните племенни танци на Айбаните със съвременната поп култура и ще ни демонстрира резултатът от това непознато за масовата публика взаимодействие. Музикантът използва в своята авторски композиции саунда на традиционните перкусионни инструментални ансамбли от Малайзия и нежните мелодични интонации на китайската култура, която има дълбоко влияние на остров Борнео.

В музиката на Габриел Луис ще открием също звуците на традиционния за провинция Саварак музикален инструмент "сапе", наподобяващ саунда на рок-китара, както и елементи от музиката, съпровождаща уникалният за Айбаните танц "Нджайат". Това е запазен и до днес племенен танц, с който древните са търсели покровителството на бога на войната Сингаланг Буронг преди битка. В наши дни в някои райони на провинция Саварак, местното население прави ежегодни фестивали, посветени на богът-птица, които привличат туристи от цял свят.

Габриел Луис в момента е голяма звезда в своята родина и прави шеметна музикална кариера като певец и композитор. Зад гърба си вече има реализиран първи самостоятелен албум, песните от който му донесоха множество награди през 2012 година. Сред отличията са призовете "Албум на годината", "Награда за най-добър мъжки вокал" и "Награда за нов артист" на миналогодишните национални награди Dayak Music Awards в Малайзия. На сцената на поп-феста "Откритие" Габриел Луис ще демонстрира как звучи древният език на Айбаните, който днес е едно от официалните наречия, с които общуват хората от провинция Саварак в Малайзия.




Още по темата: общо новини по темата: 66
30.08.2022 »
27.07.2022 »
28.06.2022 »
23.06.2022 »
21.06.2022 »
26.05.2022 »
предишна страница [ 1/11 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
49-ото Народно събрание
България и Войната в Украйна
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Бюджет 2024
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: