Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Представят проекта "Наети въздушни пространства" на Роберт Баръмов
Автор: Екип Varna24.bg 15:15 / 16.11.2016Коментари (0)1143
©
На 18 ноември 2016г (петък) от 18:00 часа в Градска художествена галерия-Варна ще бъде представен проект "Наети въздушни пространства" - неформална акция на Роберт Баръмов -Биенале Венеция 2015.

В периода 6,7 и 8 май 2015 година, по време на превюто на 56 биенале във Венеция, Роберт Баръмов сключва 18 договора с кураторите на националните павилиони за наем на 5х5х5 см3 от въздушните им пространства в полза на българските културни среди. Акцията предлага символично решение на въпроса относно статут за българско национално участие в този важен форум. 

Изложбата включва рисунки, проследяващи раждането на идеята, обекти, туристически сувенири и видеоматериали за разговорите с екипите на чуждестранните павилиони /между тях директорите на Музея Помпиду-Франция, Фредерицианум -Швейцария, Сан Паоло -Бразилия и т.н.

Изложбата може да бъде разгледана до 5 декември 2016г.

"Стремежът на съвременния художник към видимост само частично зависи от придобитите през годините технически умения, казва авторът. Новите генерации творци търсят път към разграничаване от боравенето с класически технологии и материали и създават предпоставки за алтернативни намеси в публичните и обществени пространства , в социалния и политически живот".

Роберт Баръмов е възпитаник на Художествената гимназия в София. През 1994 завършва специалност " графика" в Националната художествена академия, в класа на проф. Стоян Стоянов - Течи. Работи в областта на графиката,живописта и инсталацията. Представял е свои проекти, акции и пърформанси на световни форуми за съвременно изкуство в Германия, Италия, Белгия и България.

Баръмов е носител на над 20 престижни международни награди за графика и съвременно изкуство, между които почетни медали от Оренсе, Испания и Малброк, Полша , награда за литография в Сент Никлас, Белгия, награда на журито на биеналето на графиката в Оренсе, Испания , отличие и почетен медал на колекционерите в Малброк, Полша , трета награда и почетен медал на биеналето "Ex Libris" в Гливице, Полша , първа награда и почетен плакет на VI биенале графика малък формат в Полша, награда на парижката фондация "Art Dialogue", награда на фондация "Отворено общество" и други.

Творби на Роберт Баръмов са притежание на редица световни музейни графични колекции. Той е реализирал множество самостоятелни изложби в България и чужбина, като по-важните сред тях са в галерия "E/A", Антверпен, Белгия (1999), в Kulturhaus Хановер, Германия, в Музея на модерното изкуство, Боденбург, Германия , както и в галерия "Витоша" в София и др.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Влизането на България в Шенген
Великден 2024 г.
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Енергийна криза
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: