Предстои петото издание на фестивала "Вино и храна" във Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
12:40 / 18.04.2017
2480
Успешната комбинация на подходящото вино с определени храни води до по-наситеното усещане на вкусовите характеристики на ястията, респективно великолепният вкус на вълшебния еликсир може да се прояви с пълна сила при правилен подбор на конкретни храни.

Петото издание на Фестивал "Вино и храна" във Варна от 21-ви - 23-ти април отново ще ни предизвика с менютата на топ шеф-готвачи и интересни лектори. На изложението участват повече от 45 изби от цяла България, вносители на вина от света и производители на регионални храни. Мястото, където ще се проведе тази година фестивалът, е бул. "8-ми приморски полк" 115.

Посетителите ще могат да дегустират над 350 български, френски, италиански, южноафрикански и други специално подбрани за изложението вина, селекция от висококачествена лимитирана серия уискита. Суджуци и луканки от Балкана, сирена с трюфел, изпечен на място домашен хляб и още много продукти, които ще предизвикат интереса на любителите на хубавите храни и напитки.

Фарс от глиган с трюфел, парфе от шоколад с теменужки, домашен хляб от 100% био лимец с домашен квас е малка част от менюто в зона "Ресторант".

Изложението ще предлага и ‘'зона на открито'' - бургер приготвен на Big Green Egg BBQ и селекция от крафт бири.

"Българската традиционна кухня - храната на столетниците" е само един от съпътстващите семинари.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Отчетоха проекта за ремонт на филиала на театъра във Варна
Внимание! "Синята зона" не работи в празничните дни във Варна, но...
Варна се обогати с нова икона
Тротинетки се движат опасно по пътното платно във Варна
Коцев: Варна е люлка на знанието, устрема и успеха. Децата ще нос...
Във Варна: Българските ученици завоюваха 8 медала на Балканската ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).